Red Bull Straight Rhytm: zvezdniki na dvotaktnih motociklih (video)

22. 10. 2018 | Jaka Završan
Deli
Red Bull Straight Rhytm: zvezdniki na dvotaktnih motociklih (video) (foto: Simon Cudby (KTM))
Simon Cudby (KTM)

Zdaj vsem že dobro znana dirka, kjer se tekmovalci pomerijo na pol milje dolgi stezi z ogromno skoki, a brez zavojev, je znova postregla s pravim šovom. 

Kot že omenjeno, so bili letos dovoljeni le dvotaktni motorji. Dirkači so tekmovali v dveh razredih (125–150 cm3 in 250 cm3), a so bile vse oči uprte v višjo kategorijo, saj je v njej tekmovalo kar nekaj znanih imen. Največ se je pred sobotno dirko pričakovalo od Villopota in Dungeyja, saj gre za dve, morda celo največji, legendi superkrosa. Dodatna vrednost za gledalce je tudi to, da ju je na tekmah zelo težko zaslediti, saj sta se oba uradno upokojila, a na sobotni dirki pokazala, zakaj sta v zgodovino ameriškega superkrosa zapisana z zlatimi črkami. Kakorkoli, Ryana sta morala premoč priznati Shanu McElrathu, ki se je s tovarniškim KTM-om povzpel na najvišjo stopničko.

Čeprav James Stewart na tovrstnem dogodku ni nastopil, pa smo v 150-kubičnem razredu lahko zasledili repliko njegovega motocikla, saj je AJ Catanzaro tekmoval na Kawasakiju KX125 letnik 2004. Glede na to, da je AJ zmago zgrešil za las, smo lahko prepričani, da je bil Stewart še kako ponosen nanj.  

Celotno dirko si lahko ogledate na spodnjem videu:

Rezultati: 

125- in 150-kubični razred: 

1.) Carson Brown

2.) AJ Catanzaro

3.) Luke Renzland 

4.) Chase Marquier

250-kubični razred: 

1.) Shane McElrath

2.) Ryan Dungey 

3.) Ryan Villopoto

4.) Jordon Smith 


Foto: Simon Cudby (KTM)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja