Reli Dakar 2019 bo potekal v Peruju - le v Peruju!

18. 5. 2018 | Tina Torelli
Deli
Reli Dakar 2019 bo potekal v Peruju - le v Peruju!

Danes je ASO objavil težko pričakovano odločitev – reli Dakar 2019 bo potekal v Peruju! Francoskemu organizatorju namreč ni uspelo doseči dogovora z nobeno drugo južnoameriško državo. Trase, logično, še ni, 21. maja pa se uradno odprejo prijave. 

Neuradno smo tudi izvedeli, da ASO še vedno išče zamenjavo za športnega direktorja Marca Como, ki je letos februarja dal odpoved. Po Peruju bo namreč poleg lanskih treba poiskati nove poti, kar je delo za strokovnjaka, ali, glede na datum in vse spremljajoče težave, za več strokovnjakov.

A vse tudi ni tako slabo. Peru je po velikosti tretja največja južnoameriška država. Teren je izjemno raznovrsten, zato na koncu lahko pričakujemo zelo zanimivo traso. V Peruju so namreč puščave, visoke planote, ravnice, obala in gozdovi. Dakar se bo očitno začel in končal v Limi, kar bo obenem močno olajšalo sledenje dirke. Letošnji Dakar, če ne drugega, bo za spremljevalce finančno malo bolj dostopen.

Do natančno izdelane trase bo sicer treba počakati vse do 12. junija, ko bo Barcelona gostila težko pričakovano tiskovno konferenco za reli Dakar 2019.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"