Ryan Dungey postal delni lastnik Geico Honde

3. 12. 2019 | Jaka Završan
Deli
Ryan Dungey postal delni lastnik Geico Honde

Motokrosistični svet je tokrat presenetil nedavno upokojeni Ryan Dungey.

Gospod Konstantnost, kot so ga, zaradi dobrih in predsvem izredno konstantnih voženj klicali v dirkaških boksih, je zadnjih šest let svoje aktivne kariere preživel na tovarniškem KTM-u, s katerim je v superkrosu in motokrosu v Združenih državah Amerike osvojeval zavidljive rezultate.

Po koncu sezone 2017 je 29-letni Američan iz Minnesote naznanil konec svoje kariere, a v prihodnjih sezonah še močno pripomogel k razvoju 'Oranžne' ekipe. Navsezadnje, je velik delež prinesel tudi k letošnji osvojitvi naslova svetovnega prvaka v superkrosu, ki se ga je za KTM ob koncu sezone veselil Cooper Webb. Vse skupaj pa se bo za leto 2020 spremenilo, saj je Ryan postal delni lastnik Geico Honde, satelitske Hondine ekipe, ki ima voznike le v 250 kubičnem razredu.

Ryan Dungey:

"Po koncu kariere, sem nekaj časa potreboval, da sem vse skupaj dojel in razmislil o tem, kaj bi bilo zame v prihodnosti najbolje. Nato je sledilo vse skupaj z Geico Hondo, in kmalu sem ugotovil, da je to tista prava priložnost, ki mi omogoča izpolniti vse željene cilje, ki sem si jih zadal. Gre za odlično ekipo, z mladimi talentiranimi vozniki, željnimi dokazovanja, katerim lahko s svojimi dolgoletnimi izkušnjami svetujem in na njih prenašam svoje znanje."

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"