Simon Marčič med priprave za Dakar 2021 vključil tudi test na Kaninu

10. 8. 2020 | Peter Kavčič
Deli

Kljub negotovim časom, kjer se zaradi svetovne epidemije veliki športni dogodki odpovedujejo, je Simon Marčič prijavljen na Rally Dakar 2021. Organizator, francoski A.S.O. zagotavlja, da dirka ni pod vprašajem. Ta bo tudi tokrat potekala v Savdski Arabiji od 3. do 15. januarja 2021.

Naš edini tekmovalec na tej najzahtevnejši reli preizkušnji na svetu sicer ta čas veliko pozornosti posveča telesni pripravljenosti saj veliko kolesar in tako vzdržuje ter pripravlja telo na telesne in psihične napore dirke. Nekoliko manj časa ob tem preživi na kros in enduro motociklu, vseeno pa je poletje pravi čas, da na motociklu preizkusi nove dele ali nove nastavitve. Prav to je bil eden od glavnih razlogov, da je Husqvarno FR 450 Rally repliko zapeljal med ostre skale, 2300 metrov nad morjem.

»V okviru priprav na naslednji reli Dakar in da malo 'pretegnem' noge na specialki, sem se minuli konec tedna odpravili na najvišje Slovensko smučišče Kanin. To priložnost sem izkoristil za test nekaterih nastavitev in novih Mitasovih gum na skalnati podlagi, ki v marsičem spominja na gorati in kamniti del severnega dela Savdske Arabije.«

»Na naslednjem reliju nas bo takšna podlaga, čakala v zaključnem delu dirke. Tu je sicer pod kolesi apnenec a podobnost s podlago v Savdski Arabiji je neverjetna. Na takšnem terenu moraš biti ves čas pozoren saj ti tako sprednje kot zadnje kolo nenehno premika sem ter tja, kar vožnjo dela izredno nepredvidljivo in nevarno. Verjamem, da bom lahko s pridom unovčil izkušnje in občutke, ki sem jih dobil na Kaninu. Skalnata podlaga je bila zelo dober test gum, motorja in tehnike vožnje.«

Simon je tudi pohvalil pripravljenost vodstva smučišča Kanin, da mu je omogočilo izvedbo tega testiranja. Za test je uporabil del vzdrževalnih cest in strmo smučišče.

 

 

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja