Skubic končal svojo 12. Daytono na 19. mestu

Slovenski motociklistični dirkač Boštjan Skubic je v Daytoni na Floridi svojo 12. dirko 200 milj Daytone končal na 19. mestu.

Skubic končal svojo 12. Daytono na 19. mestu (foto: Bor Dobrin) Bor Dobrin
19. 3. 2012

"Dirka je končana in seveda sem vesel. Ko dirkač zaključi dirko, je veselje vedno prisotno, če so le vse kosti cele. Z rezultatom nisem povsem zadovoljen, saj sem iskreno pričakoval nekoliko več. A v danih razmerah je bil danes to zame maksimum. Vozil sem na vso moč in ob koncu dirke je motor nekoliko pričel izgubljati moč. Morda se mi je le zdelo, ali pa je bila kriva zgolj velika vročina. A tudi brez tega bi morda danes zlezel le še mesto ali dva višje, med deseterico pa zagotovo ne bi mogel. Pozna se, da nisem sedel na svojem motorju, ki sem ga vajen, a ne bom se pritoževal.

Ekipa je bila vrhunska in delo je potekalo brez zapletov. Lahko rečem, da tako brezhibno organizirane in speljane dirke s strani organizatorja kakor tudi moje ekipe še nisem odpeljal. Fantje so ob obeh postankih brez napak zamenjali kolesa in dolili gorivo in vsakič jim je to uspelo hitreje kot v 20. sekundah. Prvič odkar pomnim je tudi dirka potekala nemoteno od štarta do cilja. Vse je šlo gladko, brez ene same prekinitve. Ritem je bil peklenski in tudi vroče je bilo precej. Takšne dirke so mi sicer pisane na kožo, saj veliko treniram in sem fizično dobro pripravljen, a danes je bilo res naporno.

Preseneča me, da ob taku hudem dirkaškem tempu nisem videl nobenega odstopa ali padca in zdi se mi, da jih je bilo rekordno malo. Tudi to je botrovalo, da sem uvrščen nekaj mest nižje, kot bi si želel. Štartali smo na uvrstitev med petnajsterico najboljših, na tihem pa sam pri sebi upal celo na mesto med deset najboljših." je po končani dirki povedal vidno utrujeni Skuba, član moštva Inotherm Yamaha.

Zares naporna dirka v Daytoni je tokrat zahtevala maksimalno zbranost tekmovalcev, saj je vodilna skupina štirih ali petih dirkačev vozila s kolesom ob kolesu tako rekoč od štarta do cilja. Zmagovalec dirke je postal Yamahin dirkač, 20-letni Joey Pascarella iz Kalifornije, zagotovo eden tistih hudo talentiranih mladih dirkačev, ki jih bomo v prihodnjih letih gledali na dirkah svetovnega prvenstva

"Ne samo Pascarella, temveč tudi tretje uvrščeni Cameron Beaubier, pa četrti Dane Westby in še nekateri med deseterico najhitrejših so mladi upi ameriškega motociklizma. Gre za dirkače, izmed katerih bi vsak lahko bil novi Nicky Hayden, Ben Spies ali Collin Edwards. Dirka v Daytoni je pokazatelj poguma in talenta in dobra uvrstitev tu ne ostane neopažena. Prav vsi zmagovalci Daytone so kasneje dobili priložnost na dirkah svetovnega prvenstva. Upam, da se najde tudi kakšen mlad in hiter slovenski dirkač, ki bo počasi zamenjal mene. Po 12. letih nastopanja imam dovolj izkušenj in znanja, da jih posredujem kakšnemu mlademu talentu. Poleg tega imamo izvrstno in izkušeno ekipo, ki je danes še enkrat potrdila, da so na nivoju tovarniških in profesionalnih moštev. Zato bi se ob tej priložnosti rad zahvalil vsem. Mojim pokroviteljem in prijateljem, ki me spremljajo na dirkah v Daytoni vsako leto," je  letošnje dogajane na Floridi komentiral Boštjan Skubic.

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri