Stanovnik 22. na prologu

26. 10. 2008
Deli

Najhitrejši je bil Ruben Faria iz Portugalske, Marc Coma je bil četrti, Stanovnik dvaindvajseti. Najhitrejši avtomobilist je bil Nasser Al Attiyah v BMW-ju X3.

Dva kilometra dolg prolog so tokrat pripravili kar na motokros stezi v bližini golf igrišča. Najbolje se je na pesku odrezal Ruben Faria na lahki Hondi CRF 450 X, favorit Marc Coma pa si je privozil četrto mesto. Seveda, KTM-ov reli dirkalnik za zahtevno peščeno motokros stezo ni najboljša izbira, kar je izkusil tudi Miran Stanovnik, ki je zaostal 25 sekund in se uvrstil na 22. mesto: ''Nisem mogel dirkati po takšni liniji kot sem si jo zamislil na ogledu. Je bilo že vse razrito in sem moral nato dirkati bolj na motokros način. Vseskozi sem kontroliral položaj in moram biti zadovoljen, '' je povedal po dirki.

Med avtomobilisti je ob odsotnosti voznikov Mitsubishijev in Volkswagnov slavil Katarec Nasser Al Attiyah s sovoznico Tino Thorner. Al Attiyah je tudi največji favorit za končno zmago in bi bil s tem dosežkom po petnajstih letih prvi Arabec, ki je uspel slaviti na tem rallyu.

Rajko Petek

Rezultati prologa, motoristi, 2 km:

1. Ruben Faria (Por) Lagos Team 2:03

2. Helder Rodrigues (Por) Lagos Team +0:02

3. Sean Gaugain (UAE) Gecko Honda Team +0:02

4. Marc Coma (Špa) KTM Factory 0:04

5. Sebastien Husseini (Niz) KTM UAE Racing 0:10

22. Miran Stanovnik (Slo) Slovenska vojska 0:25

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol