Stanovniku operirali prst v Kliničnem centru

7. 1. 2010 | Matevž Hribar
Deli

Miran nam je takoj po operaciji levega prstanca zaupal podrobnosti o nesreči ter letošnjem Dakarju na splošno. Objavljamo tudi nekaj fotografij poškodbe, ki je končala letošnji nastop.

Po ogromnih sipinah, skalah in nesrečnih kravah sredi ceste je bila letos suha veja tista, ki je prekinila Stanovnikov Dakar. Na zelo enduro obarvani trasi je ob grmičevju z desnim krmilom zadel v vejo, ki je dobesedno prebila ščitnik iz trde plastike in zlomila prstanec na levi roki. Miran je etapo kljub slabosti in močnim bolečinam nadaljeval v upanju, da mu morda zdravniki poškodbo sanirajo do te mere, da bi lahko nadaljeval dirko, a to žal ni bilo mogoče.

Danes, 7. 1. 2009, so ga operirali v kliničnem centru, kjer bo ostal do jutri. V pogovoru je razložil, da so organizatorji letos poskrbeli za zelo težke etape, ki bodo sicer po meri dirkačem (in tovarnam) na 450-kubičnih motorjih, a vseeno verjame, da imajo vozniki (in proizvajalci) prostorninsko močnejših strojev (torej KTM-ov) zaradi izkušenj in bolj dodelanih motociklov več možnosti za končno zmago.

Pravilnik o omejitvi prostornine bo verjetno obveljal tudi v letu 2011, ko pa se bo dakarska karavana morda preselila nazaj v Afriko, natančneje v Egipt, Tunizijo in Libijo.

Več si lahko preberete v Avto magazinu št. 2, ki izzide 14. 1. 2009.

Matevž Hribar

foto: Matevž Hribar, arhiv Miran Stanovnik

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol