SXC: Motokrosist Sašo Kragelj z Yamaho v enduro

19. 4. 2012
Deli

Štartna vrsta na slovenskem crosscountry prvenstvu bo bogatejša za znano ime v slovenskem motošportu. V sklopu SXC-ja tudi Sava pokal.

Naš najuspešnejši motokrosist se po 25. letih dirkanja v motokrosu umika iz tega športa in se bo posvetil novim izzivom. Seveda ostaja na dveh kolesih, saj mu vožnja z motociklom in dirkanje še vedno predstavljata užitek. Po novem bo tekmoval v panogi enduro na domačem prvenstvu in na izbranih dirkah v tujini, eden od ciljev pa je, da se nekoč pomeri tudi z najboljšimi v puščavi na legendarnem reliju Dakar.

Na domačih tleh ga bomo prvič videli v novi podobi to soboto v Lembergu, kjer bo potekala prva dirka v slovenskem 'crosscountry' prvenstvu, najbolj množičnem motošportu pri nas. Za Sašom je sicer že prva enduro dirka, ki jo je končal z zmago, a v težkih razmerah je bilo dirkanje vse prej kot sprehod skozi park.

Po preizkušnji v Buzetu je imel mešane občutke: »Seveda sem zadovoljen, saj sem zmagal. Nisem pa navdušen nad samimi pogoji in situacijo, saj sem pričakoval drugačne okoliščine.«

Tudi sicer Sašo priznava, da enduro oziroma 'crosscountry' predstavlja precejšnjo novost zanj, saj so pogoji za dirkanje drugačni kot pri motokrosu, prav tako pa je velika razlika tudi v samih motociklih. Svojo specialko za motokros je namreč zamenjal za Yamaho WR 450, ki je po njegovih besedah manj agresiven in mehkeje vzmeten, a prav zato bolj primeren dirkalnik za enduro in crosscountry, saj voznika ne utrudi v daljših časovnih obdobjih. Crosscountry dirke namreč trajajo po dve uri brez postankov.

Kragelj se na dirko podaja brez velikih pričakovanj, predvsem si želi pridobiti nove izkušnje, ki mu bodo pomagale pri doseganju novih izzivov.

Sava bo po vsaki dirki podelilia dve gumi

V tednu pred prvo dirko smo izvedeli, da bo kranjski gumar Sava po vsaki dirki podelil dve pnevmatiki Sava SX. Nagrada ni vezana na razred, pogoj za sodelovanje v žrebu je vsaj ena pnevmatika Sava na motociklu, nameščena nalepka Sava na prednjem blatniku, prijava na seznam na verifikaciji ter seveda prisotnost na podelitvi po dirki.

Foto željko Zeleničič

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"