Tim Gajser petič zapored okronan za motošportnika leta (video)

23. 11. 2019 | Jaka Završan
Deli

Včeraj, 22. novembra, je v Festivalni dvorani potekala slavnostna podelitev priznanj najboljšim slovenskim voznikom iz sveta motošporta in kartinga.

Največ pozornosti je bil skozi večer deležen naš najboljši motokrosist v zgodovini Tim Gajser, ki je po pričakovanjih že petič zapored postal slovenski motošportnik leta, kar si je letos prislužil z osvojitvijo tretjega naslova svetovnega prvaka. K temu nazivu je Tima pospremila tudi ekipa HRC Honde, ki se je udeležila zaključne podelitve v Ljubljani. 

Poleg priznanj za najboljše v državnem prvenstvu ter priznanj za mednarodne dosežke pa je AMZS podelil tudi dve posebni. Priznanje za uspešno športno pot in predanost motošportu je prejel nedavno upokojeni Klemen Gerčar, ki je svojo športno pot zaključil z osvojitvijo šestega naslova državnega prvaka. Priznanje za športno vztrajnost in življenski pogum pa je romalo v roke Aneju Dopliharju, kateremu poškodba hrbtenice, ki jo je utrpel na dirki motokrosa, ni preprečila športnega udejstvovanja, saj je Anej v letošnjem letu že aktivno nastopal na dirkah ročnega kolesarstva. 

Prejemnika kristalne čelade pa sta bila letos Nick Škorja in Severin Sajevec, ki sta v spidveju, oziroma trialu osvojila svoj peti naslov državnega prvaka.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol