Touareg Rally: 6.etapa

Maikel Verkade, vodilni v razredu profesionalcev, na prvi hitrostni preizkušnji naredil navigacijsko napako in končal šele na četrtem mestu. Etapna zmaga Kaiserju Thorstenu, ki bo na jutrišnji zadnji etapi napadal drugo mesto.

12. 3. 2016

Čeprav bi pomislili, da se je dirka končala v sipinah okoli Merzouge, temu še zdaleč ni tako. Na današnji 300-kilometrski etapi med Mersougo in Zagoro je ob pisti obstalo kar nekaj vozil: trgala so se polnila v gumah, lomili diferenciali in pokale gume. Maikel Verkade, vodilni v razredu Moto Pro, je na prvi hitrostni preizkušnji v sipinah Erg Chebbi naredil navigacijsko napako. »Zapeljal sem v napačno smer in izgubil kar 18 minut. Drugo hitrostno preizkušnjo sem odpeljal brez napake. Motor je deloval brezhibno, upam, da bo tako tudi jutri,« je dejal Verkade. Etapno zmago, že tretjo na letošnjem reliju Tuareg, je dosegel Kaiser Thorsten, Slovencem poznan kot mehanik Mirana Stanovnika na relijih Dakar in Abu Dhabi Desert Challenge. »Včeraj sem za drugouvrščenim zaostajal več kot 50 minut, zdaj sem zaostanek zmanjšal na dobrih dvajset in drugo mesto se ne zdi več tako nedosegljivo. Tudi jutri bom vozil s polnim plinom. Dirke ni konec do zadnjega metra,« je dejal Thorsten.

Jutri udeležence čaka še zadnja etapa, dolga 240 kilometrov. Na sporedu sta dve hitrostni preizkušnji, štiri kontrolne točke in od tri do pet skritih kontrolnih točk (odvisno od kategorije). Pod kolesi bo večinoma pesek in kamenje.

Besedilo in fotografije: Matevž Hribar