Trial: Toni Bou do nove popolne sezone

24. 9. 2019 | Jaka Završan
Deli

Tudi v sezoni 2019 kralj triala Antoni Bou ničesar ni prepuščal naključju in s popolno sezono osvojil svoj 26. naslov svetovnega prvaka. 

Minuli vikend je v Španiji potekala zadnja dirka svetovnega prvenstva v trialu, kjer je vlogo favorita opravičil domačin Toni Bou. Španec se lahko pohvali z neverjetno statistiko, saj zadnjih trinajst let v skupnem seštevku ne pozna poraza. V skladu s tem, je Bou opravil tudi z letošnjo sezono, v kateri je na najvišji stopnički stal prav na vseh tekmah. Voznik Montese je po osvojitvi svoje 112. zmage povedal: "Občutek po osvojitvi novega naslova s popolno sezono je neverjeten. V letošnji sezoni sem stremel k osvojitvi 100. zmage, kar mi je uspelo in na kar sem zelo ponosen. Obenem je bila to moja štirinajsta zmaga zapored, s čimer sem se izenačil z Jordijem Tarrésom."

V ženski konkurenci nepremagljiva Emma Bristow

Emma Bristow, poznana tudi kot kraljica triala, pa se je z zmago v Španiji veselila osvojitve šestega naslova svetovne prvakinje. Tako kot Toniju, je tudi voznici Sherca to uspelo s popolno sezono. 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel