Monster Energy 'Against All Odds' – dokumentarec iz zakulisja svetovnega prvenstva v motokrosu

31. 1. 2022 | Jaka Završan
Deli
Monster Energy 'Against All Odds' – dokumentarec iz zakulisja svetovnega prvenstva v motokrosu (foto: Monster Energy Kawasaki)
Monster Energy Kawasaki

Začetek nove sezone MXGP-ja je pred vrati, česar se dobro zavedajo tako ekipe kot tudi vozniki, ki svoje življenje že od otroštva podrejajo temu športu. Monster Energy z nedavno posnetim dokumentarcem prikaže, kako izgleda življenje profesionalnih motokrosistov in koliko odrekanja je potrebnega, da postaneš del karavane MXGP prvenstva.

1. epizoda

V prvem delu spoznamo milijonarja in nekdanjega motokrosista Louisa Vostersa, ki si prizadeva sestaviti ultimativno MXGP ekipo, skupaj z Jeremyjem Seewerjem, Glennom Coldenhoffom in Benom Watsonom, ki se je v letošnji sezoni pridružil tovarniški ekipi Kawasakija.  

2. epizoda

Druga epizoda, poleg nadaljevanja spoznavanja življenja Glenna Coldenhoffa, postreže tudi z zgodbami iz zakulisja iz ekipe FH Kawasakija, ki bo v letošnji sezoni predvsem z Roanom Van De Moosdijkom ciljala visoko. Mladi Nizozemec trenira pod okriljem bivšega voznika svetovnega prvenstva Marca De Reuverja, ki si prizadeva, da Roan v svoji karieri ne bi ponavljal napak, s katerimi se je v preteklosti srečeval sam.

3. epizoda

V lanski sezoni je tovarniški voznik Yamahe Maxime Renaux uresničil otroške sanje, saj je v kategoriji MX2 prvič postal svetovni prvak. Njegova pot do uspeha je bila izjemno trnova, saj je zaradi poškodb, večkrat želel končati svojo kariero, skozi katero nas popelje tretja epizoda.

4. epizoda

Četrta epizoda je v večji meri namenjena Romainu Febvreju, ki je leta 2015 kot novinec v elitnem razredu povsem nepričakovano postal svetovni prvak. Po nekaj izjemno težkih in s poškodbami polnih sezonah, ki so sledile, se je Francoz v letu 2021 zopet vrnil v sam vrh. Lansko sezono je po epskem dvoboju zaključil na drugem mestu, zgolj pet točk oddaljen od osvojitve naslova prvaka.

5. epizoda

Peti in obenem zadnji del je namenjen nežnejšemu spolu v karavani, torej ženskemu prvenstvu. Vse od leta 2019 v njem kraljuje Courtney Duncan, ki se lako pohvali že s tremi zaporednimi naslovi svetovne prvakinje. Kljub dominanci, ki jo Duncanova kaže že vso svojo kariero, pa v preteklosti stvari niso bile tako rožnate kot so sedaj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja