Monster Energy Supercross: Oakland v roke Kawasakija (video)

5. 2. 2017 | Jaka Završan
Deli
Monster Energy Supercross: Oakland v roke Kawasakija (video) (foto: moštvo)
moštvo

Organizatorjem dirke v Oaklandu so vremenske razmere povzročale kar veliko težav, a jim je vseeno uspelo progo ohraniti v odličnem stanju, prav tako pa je dež do glavnih dirk že prenehal. Na stezi sicer ni bilo blata, a je bila podlaga mehka, kar pomeni veliko kanalov, grbin in posledično zanimivo dirko.

Dean Wilson je bil tisti, o katerem se je pred tekmo največ govorilo, saj je prejšnji teden začel sodelovati s tovarniškim moštvom Rockstar Energy Husqvarne. Prosto mesto je dobil zaradi selitve Cristopha Pourcela v kanadsko prvenstvo, a bo Francoz še naprej zastopal bele barve. Glede na to, da Dean na novem motociklu ni imel prav veliko časa za trening, je današnje 10. mesto odlično izhodišče za prihodnost.


Da zmaga prejšnji vikend ni bila le naključje, je danes dokazal Eli Tomac, ki je z izjemno vožnjo prišel do druge zaporedne zmage in napovedal boj za prvaka. Dolgo časa je vodil g. Superkros - Ryan Dungey, a ga je Eli približno pet minut pred koncem ujel in brez težav prehitel, lanskoletni prvak tako z drugim mestom nadaljuje svoj niz zaporednih stopničk. Svojega prvega podiuma se je v razredu do 450 cm3 veselil novinec, Cooper Webb, ki iz vikenda v vikend postaja hitrejši.

Utrinke dirke si lahko ogledate na spodnjem videu:


Izjemno zanimiva pa je bila tokrat tudi dirka do 250 cm3, kjer je v drugem zavoju padlo okoli deset tekmovalcev, med njimi tudi nekaj resnih kandidatov za naslov. Po vsej drami je do zmage in do vodstva v skupnem seštevku prišel Justin Hill (Kawasaki).


Rezultati Oakland (450cm3):

1.) Eli Tomac (KAW)

2.) Ryan Dungey (KTM)

3.) Cooper Webb (YAM)

4.) Jason Anderson (HUS)

5.) Cole Seely (HON)

6.) David Millsaps (KTM)

7.) Blake Bagget (KTM)

8.) Chad Reed (YAM)

9.) Marvin Musquin (KTM)

10.) Dean Wilson (HUS)


Jaka Završan

Foto: moštvo

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"