Moto Guzzi V90 TTL - koncept za resne 'off road' podvige

11. 2. 2022
Deli
Foto: Oberdan Bezzi (foto: Oberdan Bezzi)
Oberdan Bezzi

Moto Guzzi V85 TT je bil do pred kratkim tehnološko najnaprednejši motocikel iz te italijanske tovarne. No, po novem bo ta titula pripadla modelu V100 Mandello, a to ne pomeni, da je priljubljeni Tutto Tereno že pokazal vse svoje atribute.

Med oblikovalce, ki s svojimi idejami in koncepti vplivajo na motociklistične trende sodi tudi oblikovalec Oberdan Bezzi, ki se je podpisal pod številne ideje, ki so kasneje zaživele tudi v serijski proizvodnji. Oberdan Bezzi je že lansko jesen pripravil skico motocikla izdelanega na osnovi V85 TT, ki pa bi po njegovem moral imeti tudi različico z več terenskega potenciala. Konceptni projekt z oznako V90 TTL si je tako zamislil z nekoliko nadgrajenim motorjem, ki bi na račun večje prostornine pridobil tudi nekaj moči in navora, ter seveda komponentami, ki bi zmogle tudi prave off road avanture.

O konceptu se doslej sicer ni prav glasno govorilo, vendar naj bi  zdaj, ko so se na trgu s svojimi modeli pojavili tudi drugi igralci, na primer Ducati z modelom DesertX, Husqvarna z modelom Norden, obeta pa se tudi prihod MV Aguste Elefant, tudi pri Moto Guzziju nekoliko bolj resno razmišljali o nadgradnji svojega V85 TT.

Uradno Moto Guzzi govoric še ni potrdil, ob dejstvu, da so ob lanskem stoletnem jubileju napovedali tudi skok izven klasičnih motociklističnih okvirjev, pa ne dvomimo, da bo njihova ponudba v prihodnje bistveno bolj pestra.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja