Motokrosisti v promocijskem videu za Nissanovo Navaro

25. 8. 2015
Deli

Lepo je videti, da avtomobilistični proizvajalci posežejo po idejah za predstavitev novih modelov iz realnega življnja. Tako je nastal tudi novi spot za Navaro, ki prihaja k nam konec leta in z njm očitno ciljajo na vse ljubitelje terenskega motociklizma, da bodo po novem svoje motocikle prevažali do motokro stez v prtljažniku nove Navare.

Pri Nissanu pravijo, da je NP-300 Navara s kombinacijo zmogljivosti, varnosti, tehnologije, udobja, prilagodljivosti in gospodarnosti idealni partner za delo in zabavo. Od predhodnika povzema terensko trdoživost in nosilnost, obdržal je tudi trdno in robustno šasijo, a so mu namenili tudi vrsto tehničnih izboljšav, ki pripomorejo k boljšim voznim lastnostim in praktičnosti. Po križancih Qashqaju, X-Trailu in Juku je povzel prefinjenost, slog, udobje in kakovostno končno obdelavo ter zabavnostno-informacijske dodatke osebnih avtomobilov.

Da bi ji izboljšali vozne lastnosti, so najbolj potniško naravnani različici Double Cab namesto toge preme z listnatimi vzmetmi namenili petvodilno zadnjo premo, ki je tudi dobrih 20 kilogramov lažja. Za 7 kilogramov je lažja tudi izboljšana toga zadnja prema na tovorni različici King Cab, ki omogoča tudi 3,1 odstotka večji vstopni kot. Nosilnost vseh različic presega eno tono, vlečejo pa lahko do 3500 kilogramov težke prikolice. V keson različice Double Cab je mogoče naložiti tovore dolžine 1,578 metra, King Cab pa lahko prevaža 1,788 metra dolge predmete.

Novi turbodizelski motor 2,3 dCi je do 23 odstotkov bolj učinkovit in čist od predhodnika in je na voljo z močmi 118 in 140 kilovatov (160 in 190 "konj"). Močnejša različica v segment uvaja tudi tehnologijo dvojnega turbonskega polnjenja vstopnega zraka. Motorja sta na voljo v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim ali sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom in zadnjim ali štirikolesnim pogonom.

Podrobnejše lastnosti in cena bodo znani pred začetkom prodaje, Nissan pa se že pohvali, da bo kupcem nove Navare namenil jamstvo na 5 let ali 160 tisoč prevoženih kilometrov.

PEK

Foto: Nissan

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja