Motoristi nismo več traktoristi

15. 7. 2008 | Matevž Hribar
Deli

Stare registrske tablice za motocikle so bile enakih dimenzij kot tiste za kmetijsko mehanizacijo. Temu ni več tako, saj so se tablice povečale.

Od konca prejšnjega meseca boste pri registraciji novega motocikla ali prijavi starega z novimi tablicami dobili nove, večje registrske tablice. Nove 'table' so zdaj velike 180x180 milimetrov in tako v širino in višino od starih večje za tri centimetre. Začuda so se obenem tablice pocenile in zdaj stanejo 9, 35 eura.

Vsebina tablic ostaja v osnovi enaka: evropskemu grbu sledi oznaka registracijskega območja in grb občine. Vse tablice so obrobljene z zeleno črto, razen policijskih, ki imajo obrobo v modri barvi. Že izdane registrske tablice ostajajo v veljavi.

Očitno so se odločili za prodajno akcijo 'plačate manj, dobite več', obenem pa bodo imeli policisti več možnosti, da si bodo pravočasno zapisali registrsko številko neposlušnih motoristov. V nekaterih enotah za registracijo vozil se je ta mesec sicer še dobilo nekaj starih tablic, a je bilo to bolj izjema kot pravilo, saj se je letos spet registriralo veliko novih motociklov in so imeli ponekod probleme s pomanjkanjem tablic.

Motoristi nad velikostjo novih 'pladnjev' niso preveč navdušeni, saj kazijo podobo motociklov še bolj kot zelene vinjete. No, če koga dimenzije resnično preveč motijo, naj omenimo, da registrske tablice za traktorje ostajajo enake. Pač zamenjajte motor za traktor.

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"