Motoristi, policisti vas vabijo v Postojno. Zabeležite 22. april!

17. 3. 2017
Deli
Motoristi, policisti vas vabijo v Postojno. Zabeležite 22. april! (foto: Matevž Hribar)
Matevž Hribar

Objavljamo vabilo občine Postojna in koprskih policistov na dogodek 'Policijska izkušnja kot nasvet'.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Postojna in policisti PPP Koper bomo organizirali preventivno akcijo za voznike enoslednih vozil "Policijska izkušnja" kot nasvet in sicer dne 22. 4. 2017 (sobota) med 09.00 in 17.00 uro v Postojni na parkirišču pred PTC Primorka (ob cesti Ljubljana - Koper, nasproti ZD Postojna in nasproti avtobusne postaje).

Namen akcije je obveščanje in osveščanje voznikov enoslednih vozil o varni udeležbi v cestnem prometu skozi različne vaje na poligonu in seveda pogovor s policisti motoristi. Vendar s tem ne želimo samo opozarjati na pasti vožnje motornega kolesa, katere nas čakajo v cestni džungli s številnimi "divjimi živalmi" v obliki ostalih udeležencev cestnega prometa, ampak tudi predstaviti lepote vožnje oziroma varno uživanje v vožnji jeklenega konjička. Seveda bomo policisti na voljo za pogovor o vsem, kar zanima motorista v zvezi vožnje in njegovega vozila ter tudi o vseh ostalih stvareh, za katere do sedaj ni bilo priložnosti ali ni bilo časa.

Osrednji del dogajanja bo poligon s postavljenimi različnimi vajami za voznike enoslednih vozil, katere simulirajo vožnjo po cesti. Seveda bomo policisti motoristi obrazložili namen in cilj vsake vaje posebej ter pokazali pravilno tehniko za obvladovanje posamezne vaje.

Res, da se vaje izvajajo pri počasni vožnji, vendar nas učijo pravilnega obvladovanja motornega kolesa s pravilno tehniko vožnje, pravilnega gledanja v smer vožnje oziroma v smer rešitve, pravilnega reagiranja v primeru nenadne ovire, ...

Ker pa samo gledanje policistov in stožcev marsikoga utrudi, bodo na prireditvenem prostoru tudi gasilci, reševalci, vojaška policija, mestno redarstvo, šola vožnje, DARS oziroma cestninski nadzorniki ter različna zainteresirana podjetja ali posamezniki z motoristično opremo in motornimi kolesi. To ne bodo statisti, ampak bodo predstavili svoj poklic in opremo ter predvsem bili na razpolago s svojim znanjem. Tako bo mogoče obnoviti znanje prve pomoči, preveriti delovanje defibrilatorja, si ogledati gasilsko opremo in opremo mestnega redarstva ter cestninskih nadzornikov in jih tudi povprašati o njihovih pooblastilih ter načinu dela. Ne bodo manjkala niti starodobna vozila iz bližnje in daljne okolice.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja