Motoristi, previdno! Policija bo poostrila nadzor

21. 3. 2012 | Matevž Hribar
Deli

Policisti bodo povečali nadzor nad vozniki enoslednih vozil. Priporočajo strpnost in upoštevanje cestno prometnih predpisov.

Topli sončni žarki konec tedna napovedujejo pohod motoristov na ceste, ki pa ta trenutek še niso v najboljšem stanju. Poleg prašnega in hladnega asfalta bodo motoriste ogrožali tudi vozniki avtomobilov, ki še niso vajeni manj opaznih udeležencev v prometu.

Matjaž Leskovar, predstavnik Sektorja prometne policije, je dejal, da si želijo manj smrtnih žrtev in nezgod s hudimi poškodbami in da bodo zato v naslednjih dneh poostrili nadzor nad vozniki motociklov, še zlasti pa se bodo 'lotili' večkratnih kršiteljev. Mimo grede, v letu 2010 so policisti zaplenili 259, lani pa kar 451 motornih dvokoles.

Predsednik Zveze moto klubov Slovenije, Leopold Pungerčar, je izpostavil štiri stvari, na katere morajo biti pozorni motoristi: podlago, hitrost, alkohol in strpnost. Povedal je tudi, da bodo v ZMKS nadaljevali z omejevanjem popitega alkohola na motorističnih zborih.

Inštruktor varne vožnje Samo Rep je povedal, da so poleg prehitrih motoristov za nesreče velikokrat krivi vozniki avtomobilov, še posebej tisti, ki nimajo izpita A kategorije in tako ne razumejo gibanja motorista. Opozoril je tudi na problematiko neuporabe smernikov pred zavijanjem.

Novinarske konference se je udeležil tudi Robert Kranjec, sicer navdušeni motociklist. Pravi, da na cesti upošteva pravila, adrenalin pa sprošča na dirkališču. Njegov nasvet si poglejte v kratkem videu.

Matevž Hribar

Robert Kranjec