Motoristi za kolesarje

31. 5. 2010
Deli
Motoristi za kolesarje

Motoristični aktivisti Slovenije bodo tudi letos sodelovali pri varovanju kolesarske prireditve Maraton Franja, ki letos poteka 12. in 13. junija.

Sama prireditev je dvodnevni dogodek. V soboto 12. junija bo tako potekal "Družinsko-šolski maraton za vsakogar" na 28-kilometrski progi v okolici Ljubljane, v nedeljo 13. junija pa bosta, tako kot smo zadnja leta že vajeni, potekala maratona na dveh trasah, dolgih 156 in 97 kilometrov.

Za učinkovito varovanje je potrebno večje število motoristov, ki jih žal ne morejo zagotovili samo iz članstva, zato k sodelovanju vabijo vse motoriste. Vabilo vsem motoristom prostovoljcem se glasi:

Menimo, da sta tovrstna prireditev in naše sodelovanje na njej povsem v skladu s poslanstvom društva, ki se zavzema za dvig motoristične kulture in varnosti v prometu nasploh. Dokažimo, da smo motoristi sposobni skrbeti za varnost šibkejših udeležencev v prometu in zgradimo s tem prijaznejšo in odgovornejšo podobo motoristov.

Vse trase se pričnejo na enem mestu in sicer v BTC Cityu, kjer se z zabavno prireditvijo tudi končajo.

Naloga motoristov je varovanje posameznih skupin nad 15 kolesarjev, ki se izoblikujejo v ozadju ter pomoč policistom motoristom v ospredju pri zapiranju dovoznih cest. Motorist naj bi vozil 50 do 100 metrov pred skupino (na spustih vsaj 150 do 200 m) in opozarjal nasproti vozeča vozila na kolesarje. Čez jakno bo imel oblečen rumen brezrokavnik, zato da bo prepoznaven, uporabljal bo tudi opozorilno zastavico, predvsem na križiščih.

Prireditev bo izpeljana v vsakem vremenu! Motoristi bodo imeli plačane stroške goriva, dobili bodo malico, na cilju pa tudi topel obrok. Vse podrobnosti glede varovanja bo pojasnil organizator na sestanku pred prireditvijo.

Organizator za učinkovito varovanje predvideva 10 motoristov v soboto in 70 v nedeljo, ki bodo temu delu predani. Pričakujemo, da se nam bodo pridružili dosedanji udeleženci, dobrodošli pa so tudi vsi, ki tega še niso počeli. Izkušnje in odzivi iz preteklih maratonov kažejo, da je vsakdo, ki se čuti sposobnega, kos tej nalogi.

Če želite in se čutite sposobne sodelovanja pri tem projektu, se nam oglasite. Prijave sprejemamo na el.naslov info@moto-aktivisti.si ali po telefonu na 041 850 850. Na voljo smo vam tudi za morebitna vprašanja. Predviden je tudi organiziran ogled trase, kjer poteka maraton!

Več informacij o sami progi dobite na spletni strani.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"