MotorSport Festival v BTC-ju: dirkali bodo tudi v supermotu in minimotu

24. 5. 2012
Deli

Festival hitrosti, adrenalina, tekmovalnega dirkanja in zabave v nedeljo, 27. maja 2012, na parkirišču pri Kristalni palači v BTC-ju, od 8. do 20. ure.

Prvi MotorSport Festival v BTC-ju najavlja, da se dirkanje vrača v BTC mesto. Poleg dirke v paralelnem reli krosu, karting dirke in predstavitev supermoto in minimoto dirkalnih motorjev, bodo obiskovalcem na voljo dirkalna vozila za t. i. »taxi vožnje«.

Bi se zapeljali en krog po dirkalni progi, na sovoznikovem sedežu preko 500 KM »težkega« Audija R8?

MotorSport Festival  je celodnevni avto-moto športni dogodek, ki bo s hrumenjem dirkalnih športnih avtomobilov in motorjev povsem pretresel površine ljubljanskega BTC-ja. Zadnja nedelja v mesecu maju bo tako vse prej kot mirna in tiha. Na parkirišču Kristalne palače bo za en dan zaživel pravi dirkalni poligon, na katerem se bodo «gume« dirkalnikov ogrevale že od zgodnje osme ure zjutraj.

Organizator v sodelovanju z Zvezo avto šport Slovenije - AŠ 2005, domžalskim dirkaškim moštvom LEMA Racing in Nacionalno panožno zvezo za moto šport in karting - AMZS Šport, napoveduje dogodek, katerega program bo več kot samo pester. Stimuliral bo vse vaše čute, saj ga bo mogoče videti, slišati, čutiti in najdrznejšim tudi okusiti.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali paralelno dirko v reli krosu v razredih divizija I., II., III - dirkalniki do 1.400 ccm, do in nad 2.000 ccm, dirko Lema Fiat GP Cup in tekmovalno preizkušnjo v razredu starodobniki, kjer se zmagovalec ne bo izbiral na podlagi najhitreje odpeljanih krogov, ampak v najbolj natančnih in časovno enako hitro odpeljanih krogih.

Na dogodku se bo z demonstracijskimi vožnjami, v vsej svoji veličini, s krepkimi 400 plus konji pod pokrovom motorja, predstavilo kar nekaj »dirkalnih zverin«. Po abecednem redu  bo prvi  dirkalni AUDI R8, razvit v skladu s pravili GT3. Ogledali si ga boste lahko od blizu, in sicer  na parkirišču ter od daleč na dirkališču. Preko 500 KM požene to športno dirkalno vozilo po razgretem asfaltu kot puščico skozi jasno nebo in najverjetneje se boste samo najdrznejši odločili prisesti k vozniku in preizkusili »zverino« v akciji. Porsche 997 GT2 ekipe Lema Racing bo poleg predstavitve na voljo za t. i. taxi vožnje, ki pa bodo dosti bolj adrenalinske kot klasična vožnja s taksijem po mestu. Obiskovalci bodo imeli možnost, in sicer proti plačilu, sesti na sovoznikov sedež dirkalnika in se z licenciranim tekmovalnim  dirkačem ekipe Lema Racing zapeljati nekaj krogov po dirkaški stezi. Štirje krogi taxi vožnje vas bodo stali od 20 do 60 eurov, odvisno kako hud dirkalnik si boste izbrali. Taxi vozni park vključuje še dirkalna vozila Renault Clio Cup, Fiat Grande Punto  ... Našlo se bo še kaj za vse tiste obiskovalce, ki si bodo želeli nedeljo preživeti v dirkalniku, namesto na kavču ob gledanju le-teh po televiziji.

Tako bodo za vas z nepozabno vožnjo v dirkalniku poskrbeli Janez Milavec Buli, šestkratni republiški reli prvak in dvakratni državni prvak, Jaka Marinšek - mlad dirkaški talent, ki zase pravi, da mu je dirkanje več kot le hobi. Zoran Poglajen, nekdanji napadalec v prvi slovenski nogometni ligi, danes pa  niza že kar nekaj dirkaških uspehov in zmag. Jure Marinšek in Andrej Makarovič, dirkača pokala Grande Punto.

Seveda pa se na dogodku namenjenem avto-moto športu ne bodo predstavili samo avtomobilski dirkalniki, temveč bodo poligon zasedle tudi karting dirke in dirka supermoto in minimoto motorjev.

V duhu ozaveščanja vseh udeležencev v prometu bo na dogodku tudi slovenska policija s specializirano enoto za nadzor prometa v Ljubljani. Predstavili bodo vozilo opremljeno z video-nadzornim sistemom Provida. Dirkaški poligon bo za prikaz spretnostne vožnje izkoristil tudi policist motorist, ki bo obiskovalcem dogodka na voljo za predstavitev samega vozila in predstavitev pasti, ki v prometu vsakodnevno prežijo na naše motoriste.

MotorSport Festival je festival hitrosti, adrenalina, tekmovalnega dirkanja in zabave, namenjen vsem članom družine, zato bo poskrbljeno tudi za »nežnejši spol« ter seveda naše najmlajše, ki se bodo lahko pomerili v tekmovanju z avtomobilčki na daljinsko vodenje. Najspretnejše čakajo lepe nagrade, ki jih podarja podjetje Unika TTI iz Postojne.

Na parkirišču Kristalne palače v BTC mestu se bo v nedeljo, 27. maja 2012, pestro dogajanje pričelo ob 8. uri zjutraj in zaključilo ob 20. uri. Obisk dogodka je brezplačen, parkirišča bodo zagotovljena.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel