Motus MST gre v proizvodnjo, na voljo tudi samo motor

30. 1. 2013
Deli

Kot kaže bo Motus v kratkem pričel s proizvodnjo športnega tourerja MST, ki ga poganja zmogljivi V4 s 165 'konjskimi' močmi.

Ob predstavitvi modela MST je Motus veljal za najmlajšega ameriškega proizvajalca motornih koles, nad prvimi testnimi vožnjami pa so bili novinarji nekaterih največjih motorističnih portalov in revij navdušeni.

Športni Tourer MST naj bi se tako v prihodnjih tednih končno pojavil na proizvodnih trakovih, poganjal pa ga bo zmogljivi V4 agregat s1650 kubičnimi centimetri delovne prostornine. Ob predstavitvi je bil motor opremljen z direktnim vbrizgom goriva(GDI), kasneje pa je proizvajalec zaradi zahtevnosti vzdrževanja od te ideje odstopil.

Kupcem bo MST na volj v osnovni izvedbi in bolj prestižni varianti MST-R, ki bo imel dodatnih 20 konjev in žlahtnejše komponente. Okvirna cena, ki jo navaja proizvajalec bo okrog 20 tisoč evrov.

Potencial tega motorja proizvajalec vidi tudi kot osnovni pogonski element za številne tunerje in manjše izdelovalce custom motociklov, zato bo kupcem ponudil tudi možnost da kupijo samo agregat. Tega bodo kupcem dostavljali v paketu skupaj z elektroniko, sistemom ride-by-wire, nosilci in ostalo instalacijo, cena za komplet pa bo preračunano v Evre znašala okrog 9 tisočakov.

 

MaT

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol