MXGP Afyonkarahisar: Gajser peti v kvalifikacijah VN Turčije, Pancar sedmi

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda), ki je predčasno že postal svetovni prvak, je v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v kraljevskem razredu MXGP v turškem Afyonkarahisarju zasedel peto mesto.

MXGP Afyonkarahisar: Gajser peti v kvalifikacijah VN Turčije, Pancar sedmi (foto: Profimedia) Profimedia
3. 9. 2022

Pred zadnjo dirko sezone je bil prvi Francoz Maxime Renaux (Yamaha), ki je imel 12,864 sekunde prednosti pred Gajserjem.

Drugi je bil Avstralec Mitchell Evans (Honda), tretji Švicar Jeremy Seewer (Yamaha). V Turčiji nastopa tudi drugi Slovenec Jan Pancar (KTM), v razredu MX2 je bil v kvalifikacijah sedmi. Za Francozom Tomom Viallejem (KTM), ki je bil najhitrejši, je zaostal 36,148 sekunde.

Letošnje zadnje dejanje SP v motokrosu se bo odvijalo v Turčiji, na 1725 metrov dolgi progi Afyonkarahisar.

Gajser je skupnem seštevku že pred časom zbral neulovljivo prednost, trenutno pa je pri 721 točkah. S 615 si je drugo mesto tudi že zagotovil Seewer, za tretje mesto pa bo potekal troboj med Špancem Jorgejem Pradom (GasGas, 557), Nizozemcem Glennom Coldenhoffom (Yamaha, 553) in Renauxom (Yamaha, 540).

Medtem ko je petindvajsetletni Gajser že osvojil svoj peti naslov svetovnega prvaka, od tega četrtega med elito, pa v razredu MX2 prvak še ni znan. Za Pancarjem pa je najuspešnejša sezona doslej, trenutno je na 11. mestu z 257 točkami.

Preberite še: Svetovni prvak in vodilni v letošnjem svetovnem prvenstvu formule 1 Max Verstappen (Red Bull) bo nedeljsko veliko nagrado Nizozemske začel s prvega startnega mesta