MXGP: Gajser brezhiben tudi v Nemčiji

23. 6. 2019 | Jaka Završan
Deli
MXGP: Gajser brezhiben tudi v Nemčiji (foto: Honda)
Honda

Na deseti dirki letošnjega svetovnega prvenstva smo Slovenci ob koncu dneva, zahvaljujoč Timu Gajserju zopet poslušali Zdravljico. 

MX2

Na izredno zahtevni stezi v Teutschenthalu je v razredu do 250-kubičnih centimetrov v samem vrhu vse potekalo po pričakovanjih. Svoje znanje in hitrost je zopet pokazal Jorge Prado, ki si je s tem privozil deveto zmago v letošnji sezoni. na zadovoljstvo KTM-a se je z zahtevno stezo odlično spopadel tudi njihov drugi voznik Tom Vialle in z drugim in tretjim mestom končal na skupnem drugem. Družbo na podiumu pa jima je delal Mathys Boisrame, kar je bilo kljub dejstvu, da gre za aktualnega evropskega prvaka v razredu EMX250 , kar veliko presenečenje.

Do točk pa je drugič v letošnji sezoni prišel tudi slovenski predstavnik Jan Pancar, ki je z odlično drugo vožnjo in osemnajstim mestom vknjižil še tri točke.

Rezultati:

1.) Jorge Prado (KTM) - 50

2.) Tom Vialle (KTM) - 42

3.) Mathys Boisrame (HON) - 36

4.) Thomas Kjer Olsen (HUS) - 36

5.) Henry Jacobi (KAW) - 32

MXGP

Elitni razred je bil zopet povsem v znamenju Tima Gajserja, ki je s peto zmago zapored vodstvo v skupnem seštevku pred drugouvrščenim Cairolijem povečal na 83 točk. Italijan je bil zaradi poškodbe rame dirko v Nemčiji primoran izpustiti, prav tako pa se še ne ve, ali bo 9-kratni svetovni prvak odpotoval v Indonezijo, kjer julija motokrosiste čakata dve preizkušnji. Njegovo odsotnost je s skupnim drugim mestom v Nemčiji dobro izkoristil letos odlični Arnaud Tonus, medtem ko se je na tretje mesto po dolgem času zopet povzpel Gautier Paulin. Solidno vožnjo je na tehnični stezi pokazal tudi Klemen Gerčar, a na koncu vse skupaj na žalost ni bilo dovolj za preboj med dvajseterico.

Rezultati:

1.) Tim Gajser (HON) - 50

2.) Arnaud Tonus (YAM) - 42

3.) Gautier Paulin (YAM) - 34

4.) Pauls Jonass (HUS) - 33

5.) Jeremy Seewer (YAM) - 33

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"