Napoved: Yamaha N-Max

7. 2. 2015
Deli
Napoved: Yamaha N-Max

Yamaha bo v prihodnjih dneh v Indoneziji na trg uradno lansirala nov skuter iz družine X. Ne gre za model namenjen nezahtevnim tržiščem, saj namerava Yamaha z njim uspeti na globalnem nivoju.

Kot pravijo pri Yamahi, imajo njeni konstruktorji in inženirji za skuterje sedanjih in prihodnjih generacij na zalogi veliko svežih in kreativnih idej, zato bodo v kratkem dopolnili ponudbo v seriji X. Ta serija velja za njihovo premium ponudbo, seveda kar se tiče skuterjev.

N-Max je bil razvit kot globalni model, ki naj bi še letos zapeljal v salone tako v ZDA kot tudi v Evropi. Da bo uradno lansiranje na trg potekalo v Indoneziji ni naključje, saj bodo skuter proizvajali v eni tamkanjšnjih tovarn.

N-Max bodo poganjali motorji Blue Core, ki se lahko pohvalijo z variabilnim delovanjem ventilov, delovna prostornina pa bo sprva znašal 155 kubičnih centimetrov. Pričakovati je, da bo nekoliko kasneje na voljo tudi s prostorninsko večjimi in zmogljivejšimi motorji. Kolesa bodo merila 13 col, ABS pa bo del standardne opreme, s tem pa bo N-Max tudi prvi 'azijski' skuter v razredu, ki bo opremljen s tem sistemom.

O cenah za evropsko in ameriško tržišče se pri Yamahi še niso razgovorili, preračunano iz indonezijske cene pa naj bi skuter stal skromnih 1.900 evrov. No, verjetno bo treba k temu dodati še nekaj logističnih in trgovskih pribitkov, ter seveda dajatev, ki jih zahteva zakonodaja.