Nova doba za Ducati: Panigale V4, dobrodošel! (video) Znane neuradne cene.

6. 11. 2017 | Matevž Hribar
Deli

214 'konjev' in 175 kilogramov. Ni slabo, sploh ni slabo.

Včeraj zvečer (celotno predstavitev si lahko ogledate tukaj) je Ducati predstavil superšportnega Panigale V4, prvega serijskega štirivaljnega Ducatija. Moč motorja, 90-stopinjskega V4 s prostornino 1.103 cm3 in s štirimi ventili na valj, krmiljenimi z desmodroničnim sistemom? 214 'konjev' pri 13.000 vrtljajih, z Akrapovičevim izpuhom še malo več – 226. Navor? 124 njutonmetrov pri 10.000 vrtljajih. Teža? Neverjetnih 175 kilogramov. Elektronike pa ima toliko, da si po nakupu vzemite teden dni prosto in se zaklenite v garažo skupaj s knjižico za navodila: ABS (ki ve, kako globoko je motocikel nagnjen v zavoj), nadzor proti zdrsu DTC EVO, sistem na nadzor dviganja prednjega kolesa DWC EVO, nadzorom zdrsa (slide control) DSC, za štart (DPL), zaviranje motorja EBC EVO, elektronsko vzmetenje EVO, sistem za prestavljanje brez sklopke DQS EVO … Vse skupaj nadzoruje sistem s šestosnim nadzorom gibanja.

Video - predstavitev motocikla:

Poudarjajo, da je bil motocikel razvit v tesnem sodelovanju z dirkaškim oddelkom Ducati Corse z željo približati serijski motocikel tistemu za prvenstvo MotoGP. Že kar takoj so na voljo tri različice: poleg 'običajnega' Panigale V4 je tu še Panigale V4 S s polaktivnim vzmetenjem Öhlins, najžlahtnejši pa je Panigale V4 Speciale, ki bo izdelan v 1.500 primerkih in je opremljen s titanovim izpušnim sistemom Akrapovič, veliko aluminija in ogljikovih vlaken in odet v barve italijanske zastave – Tricolore.

Video - predstavitev agregata:

Danes smo na poti v Milano, da si to čudo ogledamo v živo.

Neuradno naj bi v Sloveniji cena za Panigale V4 znašala 24.990 EUR, za izvedbo S 29.990 EUR, za kraljevega Panigale V4 Speciale pa 43.990 EUR. Uradne cene bodo znane po zaključku salona v Milanu.

Matevž Hribar
foto: Ducati

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja