Akrapovičev izpuh za BMW F 750 in 850 GS nič več klasično ovalne oblike

15. 2. 2018 | Matevž Hribar
Deli

Slovenski izdelek je za skoraj 40 odstotkov lažji od originalnega.

Že v Milanu smo opazili, da so v Malem Hudu pri Ivančni Gorici v dizajn izpušnega lonca za novega BMW F 850 GS vdahnili nekaj svežine, v sredini februarja pa so v Akrapoviču tudi uradno predstavili novost. Izpuh iz serije 'Slip-On' ni več klasične ovalne oblike; robovi so postali bolj oglati, profil je nekoliko sploščen. Izbrani material je visokokakovostno nerjavno jeklo, zunanji plašč je iz titana, kapa pa iz ogljikovih vlaken.

S tem je izpuh za 1,9 kilograma oziroma 38,6 odstotka lažji od serijskega, skoraj petkilogramskega jeklenega izpuha, montaža pa naj bi bila, tako kot pri prejšnjem, zelo preprosta in ne zahteva dodatnih nastavitev elektronske pameti. Na spletni strani proizvajalca lahko izvemo, da se po menjavi lonca moč motorja dvigne za 0,7 kW (pri 8.200 vrtljajih), navor pa za 1,1 Nm pri 5.750 vrtljajih.

Izdelek ima homologaciji ES in ECE ter se lahko uporablja skupaj s stranskimi potovalnimi kovčki BMW. Izpušni lonec ustreza obema novincema iz Bavarske, F 750 GS in F 850 GS.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel