Novo 2009: Enduro 690 R za prave avanturiste

25. 7. 2008
Deli

V Španiji je KTM že predstavil najnovejšo izpeljanko enduro modela 690, ki je sicer prišel na trg v letošnji sezoni kot del paketa enovaljnih trojčkov. Gre za izvedbo Enduro 690 R, razlog, da so s predstavitvijo pohiteli (KTM ga sicer še ni uradno predstavil) pa se skriva v zmagi Marca Come na sloviti španski Baji, kjer je pred leti dirkal tudi Miran Stanovnik.

Novinec je obarvan v belo-oranžnih odtenkih, kot kaže bela ostaja moderna tudi v sezoni 2009! Najblj zanimive lastnosti, po katerih se loči od nekoliko bolj civilnega brata, so skromnejši merilniki, maska od hard enduro modela EXC, izboljšano vzmetenje, zmogljivejše zavore in manjša masa.

Stopalk za sopotnico na njem ne boste našli, saj se ta KTM zelo direktno spogleduje s filozofijo 'ready to race'. V trgovine naj bi pršel v novembru, cena še ni znana, definitivno pa bo višja od običajnega enduro modela. Če vas mika potepanje po Sahari, odročnih krajih Španije ali pa tudi po zapuščenih domačih kolovozih. je tole kot kaže prava stvar.

PEK