Novo: Piaggio MP3 500 Business in Sport

7. 7. 2011 | Matevž Hribar
Deli

Piaggio je pripravil nove izvedenke priljubljenega trokolesnega skuterja, za katerega ne potrebujete izpita za motocikel.

Novost je možnost izbire najmočnejšega hišnega enovaljnika s 500 kubičnimi centimetri prostornine v dveh novih različicah opreme, Business in Sport. Prvi s sedežem, naslonjalom za sopotnika in ročaji v rjavi barvi deluje nekoliko bolj klasično, medtem ko so Sportu namenili nekaj dodatkov (prostor za noge iz aluminija, tanjša ogledala, črna kolesa), ki ga naredijo - ja, športnejšega. Oba imata spremenjene hladilne reže pod lučmi.

Obema izvedenkama so namenili še izboljšan in večji vetrobran, nastavljiv po višini v treh stopnjah. Nove so ročke na krmilu, srebrna barva koles (Business) in sedež z dobro vidnimi šivi. Pod njim je meter dolg prtljažni prostor s 65 litri prostornine.

Enovaljnik z elektronskim vbrizgom in dvema svečicama proizvede 40 'konj' pri 7.250 in 44 Nm pri 5.500 vrtljajih, kar je dovolj za najvišjo hitrost 145 kilometrov na uro, nekaj sprememb pa so bili deležni tudi ostali agregati: 125- in 300-kubični po novem uporabljata sistem 'ride by wire'

Vsi bodo na voljo kot LT izvedbe z nožno zavoro, kar pomeni, da ga boste lahko peljali vsi z izpitom za avtomobil.

Matevž Hribar

foto: Piaggio Group

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"