Novo v Sloveniji: Leatt

9. 9. 2010 | Matevž Hribar
Deli

Podjetje Moto Ex Treme iz Ljubljane je postalo zastopnik za ovratnice Leatt, za katere je proizvajalec edini pridobil ustrezni varnostni certifikat CE.

Ker ta zaščitni element razvijajo že od leta 2002, je izdelek res kakovosten, kar smo preizkusili na cestnem enduro motociklu ter na motokrosu in pravem hard enduru.

Na cesti ovratnica moti le pri bočnem pogledu (podbradni del čelade se zadene ob ovratnico), na terenu pa pri strmih spustih, ko gib čelade (Shoei WFX ima zadnji del čelade še posebno poudarjen) ustavi zadnji del ovratnice. Višino prednjega in zadnjega dela je pri dražjih modelih sicer možno nastavljati, tako kot širino oz. prileganje trupu.

Iz dirkaških krogov blatnih motošportov (enduro, reli, motokros) je slišati, da ko se na ovratnico enkrat privadiš, je ne snameš več, poleg zaščite pri padcih pa redni uporabniki pravijo, da se z uporabo zmanjšajo bolečine v vratu in hrbtenici.

V ponudbi imajo trenutno tri različne modele, in sicer GPX Adventure II (275 EUR), GPX Clube (405 EUR) in GPX Pro iz ogljikovih vlaken, ki stane 700 evrov. Več informacij najdete na www.motoextreme.si.

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol