Novosti 2007: Skoraj vse

12. 10. 2006 | Peter Kavčič
Deli

Prav v dneh, ko boste brali te vrstice, poteka sejem v Kölnu, kjer bodo razkrite še zadnje večje novosti neitalijanskih proizvajalcev motociklov.

Do naslednje številke, kjer vam bomo v reportaži razkrili vse novosti za sezono 2007, pa lahko prikažemo le naslednje novosti:

Suzuki je predstavil par Suzukijevih Banditov 1250 in 650. Oba poganjata po novem sodobnejša tekočinsko hlajena motorja.

Svoje enovaljno orožje za zadovoljitev širših množic so pokazali tudi pri KTM-u, njihov SM 690 je popolnoma nov, podoben večjim hišnim dvovaljnikom. Motor z elektronskim vbrizgom goriva naj bi zmogel okrog 70 ’konjev’, okvir je cevni perimetralni, dvojni izpuh je speljan pokončno po vzoru dakarske specialke za reli, posebnost pa je tudi sprednja maska, ki ima vgrajen aerodinamični blatnik, ki je tam bolj za okras in supermoto videz.

Svoje orožje za bolj dirkaške motoriste pa so pokazali tudi pri Husaberhu. Enduro linija FE in supermoto linija SM sta bogatejši za nove, drznejše grafike in malenkostne izboljšave na vzmetenju in vzdržljivosti.

Peter Kavčič

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol