Novosti 2009: Aprilia

9. 10. 2008
Deli

Ob najavah novosti njenih konkurentov je novosti za prihodnje leto najavila tudi Aprilia, ki ima sicer še vedno zelo svežo paleto motociklov. Dva novinca, ki sta šele dobro zaorala na tržišče, sta na voljo tudi v žlahtnejši izvedbi.

Modela Shiver in Mana, ki sta v razred slečenih motociklov brez dvoma prinesla prepotrebno svežino, bosta odslej na voljo tudi z oznako GT, s katero dvigujeta tehnološke, oblikovalske in kakovostne standarde. S tem želijo stopiti stopnico višje kot konkurenca in zadovoljiti zahteve tudi najzahtevnejših motoristov.

Najpomembnejše tehnične poslastice so tehnologija Ride by Wire, prilagajanje karakteristik motorja različnim voznim razmeram (sport, touring in rain) ter radialno vpete zavore. Dodane je tudi nekaj učinkovitejše vetrne zaščite, ki bo motocikel naredila uporabnješi in prijaznejši za vsakodnevno rabo. Motor, ki je v svojem razredu med najmočnejšimi, ozrioma je najmočnejši, pa je z ekološkega vidika dovolj čist, da izpolnjuje normo Euro 3. Po želji bo GT opremljen tudi z najnovejšo generacijo ABS-a, ki bo s prilagodljivim delovanjem lajšal delo 320 mm zavornim kolutom in predvsem poskrebel za varno zaviranje.

Novosti pa bodo deležni tudi obarvani 'karoserijski' deli. Po novem bosta Mana in Dorsoduro lahko tudi biserno bela, Tuono ima spremenjeno grafiko, Shiver pa bo lahko pobarvan v črno-oranžno kombinacijo.

MT

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"