Novosti 2009: Kawasaki KLX 250 S/SF

20. 10. 2008 | Matevž Hribar
Deli

Yamahin WR250R/X je dobil konkurenco, saj so zeleni predstavili enduro motocikel s štiritaktnim, tekočinsko hlajenim motorjem.

Po tem, ko so v lanski sezoni razveselili mlade motoriste s četrtlitrsko Ninjo, prihaja na ceste in gozdne poti še nov terenec z enako delovno prostornino. Enovaljni agregat s štirimi ventili, napajan s Keihinovim uplinjačem, ima električni zaganjalnik in šeststopenjski menjalnik. Podatkov o moči zaenkrat še nismo zasledili, pričakujemo pa lahko do 30 'konjev'.

Novinec, ki je oblikovno podoben 450-kubičnemu hard enduro modelu, je opremljen z zelo solidnimi komponentami. Spredaj najdemo 43-milimetrske obrnjene vilice, katerim je mogoče 16-stopenjsko nastavljati trdoto, zadaj pa je nameščen enojni blažilec z nastavljivo trdoto in hitrostjo dušenja. Kolesa so, kot se za enduro spodobi, velikosti 18 in 21 palcev, motocikel pa tehta 126 kilogramov in v posodo za gorivo sprejme 7, 5 litrov. Video predstavitev si lahko ogledate na uradni spletni strani (ne priporočamo ogleda, če ob ameriškem naglasu dobite ošpice).

Na voljo je tudi supermoto različica s 17-palčnimi kolesi in širšimi pnevmatikami.

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja