Novosti 2010: Potovalni Spyder

24. 9. 2009 | Matevž Hribar
Deli
Novosti 2010: Potovalni Spyder

Za vse, ki bi se na treh kolesih brez strehe nad glavo radi zapeljali udobno, so Američani športnega Spyderja spremenili v luksuzni potovalnik.

Dvovaljni Rotaxov motor je bil deležen le manjše spremembe in sicer na slabše – kar se tiče največje moči, a ker le to doseže pri tisoč vrtljajih manj, največji navor pa pri 750 vrtljajih manj, bo vožnja udobnejša. Natanko sto konjičev (športni RS jih ima 106) bo še vedno dovolj za hitro premikanje.

Zaradi dodatne potovalne navlake se je Spyder RT zredil za 104 kilograme, kar se ob spisku opreme sploh ne zdi nič pretiranega. Ima večji, električno nastavljiv vetrobran, več kroma in bolj zaobljene linije, povečane odlagalne prostore in naslon za sopotnika. Skupaj z novo prikolico, ki je še v fazi pridobivanja evropske homologacije, ima RT kar 700 litrov, brez prikolice pa 155 litrov prtljažnega prostora.

Na voljo bo v treh različicah, najdražji RT-S pa bo nudil nastavljivo zračno vzmetenje, ogrevane ročke, radio z možnostjo povezave z mp3 predvajalnikom ter večfunkcijski zaslon. V Sloveniji ga lahko pričakujemo spomladi v letu 2010.

Matevž Hribar

foto: BRP

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol