Okupacija Grobnika

2. 5. 2007 | Matevž Hribar
Deli

Ne partizani in ne domobranci - slovenski motoristi so 27.aprila okupirali grobnik!

Gašper Čarman je že tretjič organiziral Slovenski dan na Grobniku. Lani smo imeli nekaj nesreče z vremenom, saj je večino udeležencev dodobra namočil dež, letošnja poletna pomlad pa je bila kot nalašč za motoristični praznik. Tako dobrega obiska ne pomnimo, saj so motocikli s pretežno slovenskimi tablicami skoraj popolnoma napolnili ogromno asfaltno ploščad ob grobniškem dirkališču.

Dopoldne je bilo namenjeno prostim treningom in po zmerno napolnjenem dirkališču smo videli najrazličnejše motocikle, od najnovejših superšportnikov, supermoto dirkalnikov do vozil, ki prvotno niti niso namenjena dirkanju. V sodelovanju z motocentrom AS Domžale so bile možne testne vožnje novih Hond v takoimenovanem "turističnem ogledu proge", ko so se pod vodstvom učitelja varne vožnje Braneta Legana v zmernem tempu zapeljali po Grobniku tisti, ki drugače te možnosti nimajo. Marsikoga je ravno taka vožnja že prepričala, da je prijetneje sproščati adrenalin na dirkališču, kot na cesti.

Popoldne smo bili priča nekaj zanimivim dirkam v razredih do 600, nad 600, Open in Supermoto, sledilo je podelitev priznanj ter družabni del programa z glasbo in hladim pivom. Vsekakor si organizator zasluži čestitke in vzpodbudo, da se tradicija nadaljuje. Mogoče bi bilo dobro dati še več poudarka na varnost v cestnem prometu, saj na žalost tudi tokrat brez nesreč na cesti proti dirkališču ni šlo . .

Rezultati:

- nad 600

1. Janez Rejec

2. Matevž Rozman

3. Tadej Horvat

4. Milan Tapajner

5. Tomislav Bohte

- open

1. Janez Rejec

2. Boštjan Pintar

3. Zvonko Lavrič

4. Mirko Kalšek

5. Tadej Horvat

- supermoto

1. Andrej Bogataj

2. Arno Pucher

3. Beno Lipnik

4. Mitja Glavan

- do 600

1. Damjan Smrkolj

2. Mitja Kranjc

3. Ivan Ferjan

4. Kristjan Simčič

5. Primož Dolgan (DQ)

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja