Oživljen Royal Enfield Bullet

20. 5. 2009
Deli
Oživljen Royal Enfield Bullet

Angleži so obudili nekoč slavni model Bullet Trial, ki je dominiral v letih od 1948 in 1953. Seveda gre za zelo ekskluziven motor, ki ga, prvič: ne najdete za vsakim vogalom in ki je, drugič, namenjen predvsem tistim, ki se jim toži po romantični dobi motociklizma in so naveličani masovne dvokolesne produkcije iz daljnega vzhoda.

Skratka gre za motocikel, ki je narejen v stilu vedno bolj priljubljenih 'scramblerjev' - motociklov, ki so nekje vmes med cesto in terenom, najbolj pa zažgejo pred priljubljenim 'kafičem' v mestu ali na obali. Le poglejte detajle, izpušno cev, krom na zračno hlajenem agregatu (ki ima mimogrede sedaj elektronski vbrizg goriva) in . . Kaj je to na posodi za gorivo? Royal Einfield, večini motoristov itak ne bo nič jasno.

Poganja ga štiritaktnik, ki zmore osupljivih 27, 5 'konjev', ima nekoliko močnejše vzmetenje (da, včasih so res dirkali po kros stezah s takimi stroji) in lično zaščitno ploščo pod motorjem. V Angliji zanj hočejo 4.400 funtov. Niti ni tako zelo drag, pa še 'šraufali' ga boste lahko sami.

PEK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja