Oživljena legenda - Horex

17. 6. 2010
Deli

Kot kaže bo še ena motociklistična znamka vstala od mrtvih. Horex.

Horex je bila nekoč cenjena in priznana nemška znamka motociklov, ki je bila najbolj aktivna od sredine dvajsetih let pa vse do šestdesetih let prejšnjega stoletja.

Reinkarnacija te znamke zaenkrat ostaja le kot prototip, ki naj bi začetek proizvodnje pričakal v letu 2011. Prve informacije, ki so pricurjljale v javnost pa so zelo obetavne.

Horex, ima modela je zaenkrat še neznano, se bo lahko pohvalil s šestvaljnim V motorjem s kotom med valji le 15 stopinj (se še spomnite VW VR6? ), zmogel pa naj bi razviti kar 203 konje in 154 Nm navora. Taka zasnova motorja je zaradi kompaktnih dimenzij primerna tudi za vgradnjo v okvir motocikla, zato so snovalci tega motocikla v okvirju brez težav našli prostor za 1200 kubični šestvaljnik. Ponašal se bo s troventilsko tehniko, za prenos moči preko šest stopenjskega menjalnika pa bo skrbel zobati jermen.

Tako močnemu motociklu seveda pripadajo tudi zmogljive zavore z ABS-om in povsem nastavljivi komplet vzmetenja, veliko pozornosti pa naj bi bilo namenjeno tudi ergonomiji in udobju.

Morda opazite podobnost z modeli iz prejšnjega stoletja?

MaT

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol