Padova 2008

21. 1. 2008
Deli

Novosti za 2008 so bile predstavljene že v Parizu in Milanu, v Padovi so proizvajalci pokazali kvečjemu kakšno novo barvo. Največ veselja so imeli ljubitelji predelanih motociklov in dodatne opreme.

Dogodek, ki tako kot motociklizem na splošno v Evropi pridobiva na priljubljenosti, se je tudi letos zgodil na ogromnem razstavnem prostoru (preko 60.000 kvadratnih metrov površin). Enajst razstavnih paviljonov je ponujalo vse, kar si lahko zamisliš v motorističnem svetu. Videli smo nekaj malega novosti med motorji, pa tudi tiste, ki so jih v prejšnji sezoni vozili najboljši moto asi.

Na sejmu v Padovi se najde tudi rezervne dele za svojega jeklenega žrebca: bate, zavorne ploščice, oklepe, izpuhe . . Izbor razstavljenih motorjev ni bil nič pestrejši od lanskoletne paše za oči, a je bilo vseeno vsega dovolj: tako za ljubitelje cestnih motociklov, za enduro fante, motokrosiste, trialiste, ljubitelje cestnih križark in sladokusce predelanih motociklov. Letos je bilo videti predvsem več stojnic z dodatno opremo z vsem, kar motorist rabi ali pa tudi ne. O cenah razne motoristične opreme, tudi nove starejših letnikov, se da "razpravljati", kar lahko posamezen artikel znatno poceni.

Cene hrane in pijač pa so bile lepo zasoljene, tako da je marsikoga raje malce žejalo. Za to, da so se obiskovalcem cedile sline, so skrbele tudi deklice v skromnih opravah. Skratka - vsak je lahko našel kaj zase. Paša za oči Bike Ekspo showa 2008 je veljala 15 evrov, kolikor je znašala cena vstopnice. Vse ostalo - po željah!

tekst: Staša Tajana, foto: David Dolenc, Staša Tajana

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol