Piaggio (2012)

10. 11. 2011
Deli

Na motosalonu v Milanu je Piaggio javnosti pokazal novosti, ki jih je pripravil za leto 2012.

Začnimo z razširjeno ponudbo MP3-jev, ki v glavnem ostajajo enaki, pridružuje pa se v detajlih in videzu nekoliko drugačen model s pollitrskim agregatom. Po novem bo na voljo v treh različicah, sport, touring in buissnes. Poudarek je seveda predvsem na videzu oziroma barvnih kombinacijah, model sport bo imel nekoliko drugačna ogledala, kar pa se tiče same opremljenosti bistvenih razlik med njimi ni, bodo pa vsi trije na voljo tudi v različici LT, torej vozni z izpitom B kategorije.

Piaggio stavi tudi na novega Beverly-ja Sport touring. V primerjavi z navadnim Beverlyjem je ta po zaslugi večjega 350 kubičnega agregata s 33 konji trenutno v svojem razredu daleč najmočnejši skuter, ki ne bo navduševal samo z zmogljivostmi, pač pa tudi z vgrajenim ABS-om in sistemom proti zdrsu pogonskega kolesa. Lahko vam namignemo da smo ekskluzivno novega Sport Touringa že preizkusili v prelepi Toksani, več o vtisih s prve vožnje pa si boste lahko prebrali v naslednjih dneh na našem portalu in reviji Avtomagazin.

Povsem nov je paradni konj Piaggiove ponudbe, maksi skuter X10. Ta bo s prepričljivim videzom in bogato opremo nadaljeval uspešno zgodbo v segmentu maksiskuterjev, ki jo je Piaggio pričel najprej z modelom Hexagon, kasneje pa so mu sledili še X8, X9 in Xevo.

Novi X10 bo imel med drugim tudi ABS, ASR, avtomatsko parkirno zavoro, potovalni računalnik, tri prostorne predale za prtljago, električno nastavljvo zadnje vzmetenje, izjemno vetrno zaščito, USB priključek za polnjenje telefona ali navigacije in še kaj. Skratka vse kar je potrebno, da bodo dnevna potovanja postregla z občutkom luksuza na dveh kolesih. Na voljo bo s 125, 500 in najnovejšim hišnim 350 kubičnim agregatom.

Za tiste, ki se navdušujejo nad cenovno ugodnimi skuterji s 50 kubičnimi motorji pa so pripravili prenovljenega FLY-a.

MaT

 

 

 

 

 

 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel