Peugeot Speedfight 125

16. 4. 2014
Deli
Peugeot Speedfight 125

Za tiste, ki si želijo poskočen športni skuter podoben a ne Gilere Runner je Peugeot pripravil 125-kubičnega Speedfighta.

V zadnjem času so skuterji z značko leva precej opazni tudi na športnem področju. Zato ni presenečenje, da je Peugeot v času ko je železo vroče pripravil tudi bolj zmogljiv mestni športni skuter. Speedfight lepo zapolnjuje praznino, ki si jo je Peugeot privoščil v tem razredu. Razred višje namreč že uspešno nastopa s prepričljivimi modeli Satelis, Geopolis in Citystar.

Videz 'velikega' Speedfighta je seveda zelo športen, v primerjavi s 50-kubično izvedenko pa so razlike najbolj opazne na dvonivojskem sedežu s kontrastnimi šivi, žarometu z dodatnimi LED diodami, digitalnem števecu z večfunkcijskim prikazom številnih podatkov ter utežmi na koncu ročic krmila. Pod sedežem je dovolj prostora za veliko integralno čelado, tam pa se serijsko nahaja tudi 12-voltna vtičnica.

Za pogon je zadolžen štiritaktni enovalnik z 11-'konji', hlajenje je zračno, tehta 114 kilogramov, rezervoar pa sprejme 7 litrov goriva. Barve v katerih bo Speedfight na voljo so rdeča, modra, ledeno bela ter črno-oranžna.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem