Piaggio Gita. Kovček, ki sledi lastniku. Kurirji besnijo, pijančki pa se veselijo.

Piaggio je leta 2015 v Bostonu ustanovil podjetje, ki se ukvarja z raziskovanjem in razvojem mobilne prihodnosti. Njihov prvi uradno predstavljeni izdelek pa je kovček, ki zna sam poiskati svoj cilj. Naučili pa so ga tudi tega, da, čeprav nima repa, zvesto sledi svojemu lastniku.

7. 3. 2017

Če za nekaterimi sprehajalci danes capljajo štirinožni prijatelji, se lahko kmalu zgodi, da se bo za vami vozil - kar vaš kovček!

Piaggio Gita je kovček, ki ima na boku vgrajena dva tanka gumirana obroča, ki služita za premikanje. Vanj  lahko natovorite do 18 kilogramov blaga. S pomočjo senzorjev in elektromotorjev pa lahko ta kovček sledi svojemu lastniku, in to vse do hitrosti 35 kilometrov na uro.

Če boste svojemu Giti pokazali, kje se lahko giblje, se bo znotraj svojih nastavitev premikal popolnoma sam, ta funkcija pa lahko služi za avtomatizacijo dostave in internih kurirskih služb v podjetjih. Zato se nikar ne čudite, če bo kdaj kakšen razbesneli kurir, tega svojega električnega konkurenta, ves zaripel enostavno vrgel skozi okno.

Gita pa ni edini dosežek te Piaggiove tovarne, razvili so tudi podoben model Kilo, ki ima tri kolesa in zmore prepeljati do 100 kilogramov tovora. To v praksi pomeni, da bom po nočni odisejadi, zjutraj, kar sam sebe poslal domov. Nestrpno čakam.

Matjaž Tomažič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri