Po šestih letih Slovenija zopet odhaja na Six Days enduro

23. 6. 2021 | Jaka Završan
Deli

Na eni izmed najtežjih dirk vzdržljivostnega motociklizma, imenovani tudi 'World Trophy' bo prvič po letu 2015 zopet prisotna tudi Slovenija.

Najboljši enduraši sveta se bodo na tej prestižni dirki v 95. izvedbi letos pomerili v Italiji, natančneje v Lombardiji, kjer jih med 28. avgustom in 4. septembrom čaka šest peklenskih dni vožnje. Gre za povsem klasičen enduro, kar pomeni, da bodo trase vsebovale časovne kontrole, oziroma tako imenovane 'speciale', njihov čas pa se bo sešteval in tako bo zmagovalec tisti, z najhitrejšim skupnim časom vseh preizkušenj

Po trenutnih podatkih so v prvih dveh dneh predvidene štiri časovne kontrole, tretji dan tri, četrti in peti dan pa kar pet kontrol. Ob tem se je treba zavedati, da je trasa speljana tako, da bo vsak voznik na dan prevozil med 190 in 200 kilometri. Zadnji, šesti dan bo potekal nekoliko drugače, saj dirkače čaka motokros preizkušnja na dirkališču Tazio Nuvolari v Cervesini, ki je približno 20 kilometrov oddaljeno od tekmovalnega 'paddocka'.

Slovenija v napad z močnim orožjem

Med prijavljenimi 29 državnimi reprezentancami in več kot 200 ekipami pa je moč zaslediti tudi slovenske barve, katere bodo v članski reprezentanci zastopali Rok Rus, Miha Špindler, Toni Mulec in Luka Kutnar. Poleg članske, pa se v Italijo odpravlja tudi veteranska reprezentanca v postavi Jaka Seles, Tomaž Podvratnik in Gregor Robek. Na papirju se lahko Slovenija pohvali z dobrimi tekmovalci, ki so prav vsi v svoji karieri dosegli že zelo zavidljive rezultate, zato si lahko dobrega rezultata nadejamo tudi to poletje na dirki Six Days.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja