Pokal Akrapovič v Slovenskih Konjicah

12. 4. 2007
Deli
Pokal Akrapovič v Slovenskih Konjicah

AMD Slovenske Konjice bo v nedeljo, 15. aprila, gostil dirko za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu za pokal Akrapovič.

To bo druga dirka iz serije tega prvenstva. Po fenomenalnem uvodu pred štirinajstimi dnevi v Vrtojbi, ko se je zbralo preko 150 tekmovalcev v devetih kategorijah, se po napovedih vremenoslovcev obeta sončna nedelja. Še en razlog več, da se zbere več tisoč glava množica oboževalcev tega športa. Na uvodni dirki jih je bilo nekaj preko 5000.

Mednarodne dirke v tujini, ki se odvijajo ta vikend, bodo malce okrnile najhitrejšo konkurenco. V kategoriji Open R1 zagotovo ne bo Saše Kraglja (AMD Feroda Celje), ker bo dirkal na Svetovnem prvenstvu MX3. Na ta nastop morda lahko računata tudi Miha Špindler (AMD Sitar Racing Team) in Erik Slavec (TRK Tajfun šport).

Jaka Može (AMD Trebnje) ima še vedno težave s poškodbo ramena. Njegov nastop je zaradi tega še pod vprašajem. Vsekakor bo prisoten aktualni prvak v tej kategoriji Damjan Smrekar (AMD Šentvid pri Stični), ki pa je imel v uvodni dirki precej smole z vožnjo in delovanjem dirkalnika.

V kategoriji 125 R1 bo prisotnost najhitrejših podobna, kot pri kolegih v kategoriji Open. Zaradi dirk Evropskega prvenstva v Italiji in Romuniji se zna zgoditi, da ne bo nikogar od petih najhitrejših v državi. S tem pa se ponuja odlična priložnost domačinu Aleksandru Žafranu (Geodrill Racing team), ki ima progo v svojem mezincu in je 10-odstotno motiviran, da pride na zmagovalni oder.

V razredih R2 (OPEN in 125) že kot po tradiciji pričakujemo zasedene štartne rampe, kar pomeni okrog 30 voznikov v kategoriji. Prav tako je tudi v kategoriji Veterani, kjer se je prvo dirko zbralo 34 dirkačev, ki so dopolnili 35 in več let.

Posebna pozornost na dirki je namenjena tudi s strani organizatorja. AMD Slovenske Konjice, ki v letošnjem letu praznuje 60. letnico delovanja in 20. letnico motokrokrosističnih dirk v Škednju, pod viaduktom na avtocesti LJ-MB. Med člani AMD Slovenske Konjice je bil skoraj desetletje prisoten trenutno najhitrejši slovenski motokrosist Sašo Kragelj, ki je prav v barvah tega kluba nanizal nekaj od svojih največjih uspehov.

Dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu za pokal Akrapovič bo odprtje velikega slavja, kateremu bo sledila dirka za Evropsko prvenstvo v sredini meseca junija in pa splošni občni zbor društva, nam je še povedal predsednik društva AMD Slovenske Konjice Drago Alenc.

Dirke se bodo začele ob 11. uri, pred tem pa se bodo tekmovalci že ogrevali na kvalifikacijskih treningih. Ne pozabite na kremo za sončenje.

Avtor in foto: Matjaž Košir

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"