Policijska izkušnja kot nasvet ta konec tedna v Postojni

6. 5. 2014
Deli
Policijska izkušnja kot nasvet ta konec tedna v Postojni

Za vse, ki vam ni vseeno kako se vozite z motorjem in ki si lahko vzamete čas ste vabljeni na tradicionalni dogodek: "Policijska izkušnja kot nasvet", katero organizira Postaja prometne policije Koper v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo občine Postojna dne 11.05.2014 med 09.00 in 17.00 uro za voznike enoslednih vozil. Namen akcije je obveščanje in osveščanje voznikov enoslednih vozil o varni udeležbi v cestnem prometu. Vendar s tem ne želimo samo opozarjati na pasti vožnje motornega kolesa, ampak tudi predstaviti lepote vožnje oziroma varno uživanje v vožnji jeklenega konjička.

Osrednji del dogajanja bo poligon za enosledna vozila, kjer se bodo lahko vozniki preizkusili v posameznih vajah, katere namen in cilj bodo obrazložili inštruktorji policisti motoristi. Res, da se vaje izvajajo pri počasni vožnji, vendar nas učijo pravilno obvladovanje motornega kolesa, pravilno gledanje v smer vožnje, pravilno reagiranje v primeru nenadne ovire, ... Torej, za nekatere voznike motornih koles bo to učenje nečesa novega, za druge pa samo nadgrajevanje že znanega. Pravzaprav bo na ta dan neke vrste dan odprtih vrat za motoriste in ostale obiskovalce, saj bo na ogled policijska oprema (alkotest, laserski merilnik hitrosti, stinger, ...) in vozila (provida). Pri tem ne bo noben policist "službeno zategnjen", ampak bo na razpolago za pogovor, razlago, pojasnitev, razjasnitev, ..., torej v službi naroda.

Da pa ne bo preveč dolgčas, se bodo preventivni akciji pridružili tudi vojaška policija (vojaški policist motorist - predstavitev njihovega dela ter njihova pooblastila), gasilci PGD Postojna (predstavitev opreme in vozil ter njihovega dela), reševalci ZD Postojna (predstavitev opreme in vozila ter njihovega dela, predvsem obnova znanja dajanja prve pomoči in rokovanje z defibrilatorjem), mestno redarstvo občine Postojna (predstavitev vozila z merilnikom hitrosti in njihovega dela ter njihova pooblastila), AMD Postojna (predstavitev vozil in njihovega dela ter možnost preizkusiti svoje znanje pri reševanju testov CPP), DARS (predstavitev vozil in njihovega dela cestninskih nadzornikov ter njihova pooblastila), klub starodobnih vozil z območja občine Pivka in Postojna (različna starodobna vozila), Avtostil Rakek (predstavitev svoje ponudbe za dvosledna in enosledna vozila), PVG Koper (predstavitev opreme in skuterjev, kateri bodo na voljo za preizkus), podjetje Codex iz Renč (predstavitev izpušnih sistemov MASS).

PEK

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"