Policisti s hitrejšimi motocikli

16. 11. 2016 | Peter Kavčič
Deli

Slovenski policisti na motorijih bodo sedaj še hitrejši, predvsem pa bodo vozili varneje in udobneje, saj so svojo floto obogatili za kar 30 novih BMW-jev R 1200 RT.

BMW s 125-'konjskim' bokserskim motorjem je sicer med najbolj priljubljenimi policijskimi motocikli v Evropi. Za policijske potrebe pa so jih med drugim prilagodili s stikali za varno upravljanje policijskih luči, sirene in radijske zveze. Policija je zadnje motocikle sicer nabavila leta 2008, ko so v uporabo prevzeli štirinajst Yamah FJR 1300. V sedanji nakup so vključili še šest VW Caddyjev Maxi in dva VW T6 Furgona, ki jih bodo uporabljali za oglede krajev prometnih nesreč.

Navedimo še nekaj statistike. V prvih desetih mesecih letošnjega leta je bilo na slovenskih cestah zabeleženih 14.706 prometnih nezgod, kar je za dober odstotek manj kot v enakem obdobju lani. 11 odstotkov manj oziroma 717 ljudi je utrpelo hude telesne poškodbe, 6.356 oziroma za 3 odstotke manj pa je bilo lažje ranjenih. Žal je število mrtvih naraslo na 117, kar je 7 odstotkov več kot lani v enakem obdobju.

Kaj si mi mislimo o civilnem BMW R 1200 RT si lahko preberete če kliknete sem!

Peter Kavčič

Foto: Arhiv AM

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"