Policisti vabijo. To je seznam dogodkov za motoriste.

21. 3. 2017
Deli
Policisti vabijo. To je seznam dogodkov za motoriste. (foto: Arhiv AM)
Arhiv AM

Policisti vas bodo ogreli na sezono v Novi Gorici, Tolminu, Trbovljah, Ljubljani, Slovenski Bistrici in Juršincih.

Motoristična sezona se še ni dobro začela pa so slovenske ceste že vzele življenje motorista. Izkušeni policisti na motociklih zato vabijo, da se jim pridružite na preventivnih (in brezplačnih) dogodkih, kjer vam bodo v sodelovanju z drugimi institucijami in klubi svetovali, kako varno skozi sezono.

PU Nova Gorica

V soboto, 26. marca, med 10. in 13. uro (pred Mercator centrom v Novi Gorici): Avto moto društvo Nova Gorica Moto Klub organizira teoretično in praktično usposabljanje z amotoriste, pri katerem sodelujejo tudi policisti Postaje prometne policije Nova Gorica. Motoristična delavnica bo v vsakem vremenu (v primeru dežja bo prestavljena v parkirno hišo Mercator centra).

V soboto, 6. maja 2017, z začetkom ob 9. uri (prostori in poligon Moto kluba Soča v Tolminu): organizirana bo delavnica za osvežitev znanja motoristov pred začetkom letošnje motoristične sezone. Organizatorji so MK Soča, policisti Policijske postaje Tolmin in PU Nova Gorica, SPVCP Občine Tolmin, AMD Tolmin. Najprej bo potekal teoretični in nato še praktični del delavnice, ki se izvaja pod sloganom Skupaj za večjo varnost. V okviru teoretičnega dela bodo udeleženci osvežili znanje cestnoprometnih predpisov in pravil varne vožnje. V praktičnem delu pa bodo predstavljene prvine varne vožnje z motornimi kolesi (vožnja "v hodniku", med stožci, pravilno in varno zaviranje itd.). Ogledali si boste lahko tudi delo in opremo služb, ki sodelujejo pri obravnavi področja prometnih.

PU Ljubljana

V soboto, 15. aprila 2017, med 10. in 13. uro (v Trbovljah, na asfaltni športni površini pri Občini Trbovlje): na prireditvi bodo poleg zunanjih udeležencev aktivno sodelovali tudi policisti Policijske uprave Ljubljana. Tam bo policist motorist inštruktor, ki bo motoristom svetoval o varni vožnji, ogledali si boste lahko vozilo s sistemom Provida ter opremo policije itd.

V soboto, 22. aprila 2017, med 9. in 14. uro (pred TC Motoshop v Ljubljani): policisti sodelujejo na preventivnem dogodku za motoriste, kjer bodo predstavili novo službeno vozilo policije, policijsko motorno kolo, laserski merilnik hitrosti in varnostne razdalje, delili bodo tudi preventivne letake z nasveti za varno udeležbo v prometu.

PU Maribor

V nedeljo, 9. aprila 2017, med 9. in 13. uro (pred stavbo Tehnični pregledi Avtokrka, Rimska ulica 12 v Slovenski Bistrici): policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica bodo v sodelovanju z mariborskimi prometnimi policisti in drugimi subjekti na področju prometne varnosti izvedli preventivno aktivnost za motoriste Policijska izkušnja kot nasvet. Na preventivno prireditev, kjer bodo policisti prikazali tudi varno vožnjo s kolesi, so vabljeni vsi vozniki enoslednih vozil v javnem cestnem prometu, predvsem vozniki motornih koles, pa tudi potniki, ki se z njimi prevažajo. Sodelujejo tudi motorist reševalec iz Zdravstvenega doma Maribor, člani Moto kluba Grofi Attems itd.

V soboto, 22. aprila 2017, med 8.45 in 12. uro (na asfaltni površini pri športnem igrišču ŠD Juršinci, Juršinci 19 b): delavnica za motoriste. Ob 9.05 uri pozdravni govor, ob 9.15 uri si lahko ogledate predstavitev varne vožnje s strani policista inštruktorja, ob 9.30 uri predstavitev nudenja prve pomoči s strani osebja ZD Ptuj, med 10. in 11. uro preizkusi vožnje po poligonu, med 11.15 in 12. uro izmenjava mnenj in izkušenj. Dogodek organizira SPVCP Občine Juršinci v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom Grabšinski breg, Policijsko postajo Ptuj, Postajo prometne policije Maribor in ZD Ptuj. (v primeru dežja prireditev odpade).

Vir: policija.si
foto: arhiv AM

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja