Predstavljamo: Shoei VFX-W revolucionarne novosti

19. 11. 2008
Deli

Shoei sodi v sam svetovni vrh med proizvajalci zaščitnih čelad in kot taki seveda prevzemajo zahtevno nalogo - nenehni razvoj že tako ali tako odličnih izdelkov. Kot je v navadi zadnja leta, za vsako prihajajočo sezono predstavijo en nov ali prenovlljen model, seveda če odmislimo vse novosti na področju grafik. Profesionalna terenska čelada VFX-W je tako z modelnim letom 2009 povsem nova.

Takoj zbode v oči agresivni športni dizajn, ki je narejen ne samo kot paša za oči, ampak temelji na dolgotrajnih študijah in testiranjih v vetrovniku kot tudi na stezi. Obljubljajo še izboljšano vidljivost ob sicer izredno dolgem in učinkovitem vizirju. Poleg tega se lahko pohvali s številnimi prezračevalnimi kanali, kar po izkušnjah, ki smo jih imeli s cenejšim modelom, namenjenim rekreativcem (V-Moto) obeta izredne dosežke in hladno glavo tudi v poletni vročini.

Kot se za Shoei spodobi, imajo na voljo 4 velikosti same školjke čelade, po novem pa premore tudi EQRS ali po naše: sistem za hitro odpenjanje v sili, ki deluje po principu snemanja podloge v predelu ličnic, nakar je čelada varno odstranljiva s poškodovančeve glave.

Na voljo je v vseh osnovnih barvnih kombinacijah, poleg tega pa so tu še črna mat in črna metalna barva ter snežno bela. No prav tako pa naj bi v prihodnje vozil naš puščavski lisjak Miran Stanovnik.

Podrobnosti si lahko ogledate na www.shoei-europe.com, slovenski zastopnik pa obljublja konkurenčne cene tako za novi model kot za cenovno dostopnejšo V-Moto.

PEK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja