Prenova: Honda PCX 125/150

14. 1. 2014
Deli

Honda je pred pričetkom letošnje motoristične sezone predstavila prenovljen mestni skuter, model PCX s 125 in 150 kubičnim motorjem.

Honda PCX je eden najbolje prodajanih skuterjev na Evropskem tržišču. Moderne oblikovalske smernice, nizki stroški vzdrževanja, majhna poraba in splošna naravnanost na zeleno, ter pregovorna Hondina zanesljivost in trpežnost so atributi, ki enostavno morajo prepričati.

PCX-a bo ne glede na izbiro motorja še naprej poganjal pred dvema letoma predstavljen agregat eSP (enhanced Smart Power), ki glede na delovno prostornino ponuja nadpovprečne zmogljivosti in ekonomičnost. Še naprej bo opremeljen z zanesljivim in učinkovitim zavornim sistemom, ki s sistemom CBS med seboj povezuje delovanje prednje in zadnje zavore. BIstvenih tehničnih sprememb PCX sicer ni bil deležen, so pa inženirji z izboljšavami uspeli nekoliko zmanjšati notranja trenja v motorju in z uporabo posebnih Dunlopovih pnevmatik še malenkostno znižati porabo. Uradno izmerjena poraba z izklopljenim sistemom 'Idle Stop' tako znaša 2,27 litra na 100 kilometrov. Z vklopom omenjenega sistema pa se poraba še dodatno zmanjša za približno 3 odstotke. Po novem se PCX proizvaja v zibelki vseh skuterjev, v sosednji Italiji.

Bolj opaznih sprememb pa je bil PCX deležen na področju oblikovanja in opreme. S prenovo je dizajn nekoliko sodobnejši kot pri predhodniku, hkrati pa ponuja tudi nekaj več udobja in prostora za voznika/co in sopotnika/co. PCX je sedaj v celoti opremljen z LED svetili, dodatno je opremljen s stikalom za vklop vseh štirih smernikov, uro, indikatorjem za varčno vožnjo, zmogljivejšim akumulatorjem ter večjim predalom pod krmilom, kjer se po novem nahaja tudi 12V vtičnica.

Na seznamu dodatne opreme se najde 26 litrski kovček z nosilci, povišan vizir za zaščito pred vetrom, U-ključavnica, pregrinjalo, alarmni sistem in barvne nalepke za kolesa.


Prenovljena Honda PCX bo pri naših prodajalcih na voljo od aprila dalje, na voljo bo v šestih barvah, maloprodajne cene pa ostajajo nespremenjene, 2.790€/2.990€.

O naših izkušnjah s PCX-om pa si lahko preberete na tej povezavi.

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja