Prihaja Ducatijev maksi skuter?

15. 12. 2013
Deli

Odkar se je nemški Audi lastniško vpletel v Ducati se po tihem pojavljajo govorice, da bo tudi Ducati vstopil v razred premium maksi skuterjev. Zahtevni nemški lastniki naj bi zdaj dokončno ukazali pospešen razvoj skuterja, ki bo moral štrene zmešati konkurentu, s katerim tekmujejo tudi v avtomobilizmu – BMW-ju.

Kljub temu, da je na salonu v Milanu, šef Ducatija Claudio Domenicali dejal, da o prodaji skuterja še ne razmišljajo, pa naj bi bil v skladu z željami in ukazom iz Audija, Ducatijev skuter predstavljen na naslednjem milanskem salonu, torej novembra 2014.

Govori se, da naj bi za pogon služil dvovaljni V-twin s 700-kubičnimi centimetri prostornine in približno 80-konjskimi močmi. Osnova motorja naj bi bila torej enaka kot pri najmanjšem Monstru, dodano pa naj bi bilo tekočinsko hlajenje in obilica varnostne elektronike. Prihodnjo jesen bomo torej videli, ali se bo Ducati zares podal tudi v razred skuterjev. A tudi v primeru, da se bo, to ne bo njihov prvi skuter. Ducati je skuterje podobne nekdanji Lambretti in Vespi prodajal že v 60-ih letih prejšnjega stoletja.