Prve Husqvarne za leto 2009!

8. 5. 2008
Deli

BMW očitno misli resno! Še pred dvema tednoma je šef BMW Motorrada, torej tiste veje, ki ima poprek motocikle obljubljal, da bodo do leta 2012 dosegli 150.000 izdelanih motociklov kar je za polovico več kot kažejo številke danes. To nameravajo doseči predvsem s pomočjo Husqvarne. Samo v letu 2008 jim je prodaja zrasal za 30%, kar je odraz več o agresivnem pristopu in odkritem napadu na KTM. Kaj naj si drugega mislimo ob tem, ko v začetku maja že kažejo fotografije modelov za leto 2009? !

Drastičnih spremem ne bo, obljubljajo izboljšanje kakovosti posameznih sklopov in pa na veselje rekreativnih endurašev povsem nov model v paleti in sicer TE 310! Ta sicer ne spada v nobeno kategorijo na dirkah, zaradi nizke mase in lahkotnosti v vožnji in nekoliko večji moči kot jo ima TE 250 pa je za marsikoga to idealna kombinacija. Enduro model bo imel tudi vbrizg goriva kot je to že na vada pri Husah z letnico 2008. Ta hip je še neznanka ali bodo v seriji uporabili nov ultralahek in močan agregat s katerim sicer Bartozs Oblucky dirka na svetovnem prvenstvu v enduru v kategoriji E1.

Druga novost je TC 450, ki jo je razvil in testiral nekdanji svetovni prvak Andrea Bartolini, da gredo zadeve v pravo smer tudi v motokrosu pa nakazujejo uspehi francoskega dueta Alier in Martin, ki letos redno končujeta dirke MX3 v samem vrhu.

Kot lahko vidite na fotografijah je nova tudi grafika, ki je sedaj nekoliko bolj agresivna.

PEK

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"