Prvi prometni dan v Murski Soboti

26. 5. 2009
Deli
Prvi prometni dan v Murski Soboti

Španik center v sodelovanju s Policijsko upravo Murska Sobota prireja dogodek, kjer bodo predstavili zaskrbljujoče stanje na slovenskih cestah in možne rešitve za izboljšanje varnosti.

PROGRAM:

09.00 - Predstavitev projektov dijakov Srednje ekonomske šole iz Murske Sobote v sodelovanju z Ministrstvom za notranje zadeve - Policijo

Osnovni namen aktivnosti je, da dijaki skozi različne aktivnosti spoznavajo promet, vadbo varne vožnje (osebna vozila, motorna kolesa). Predstavitev omenjenega povabljenim ravnateljem in mentorjem Pomurskih srednjih šol.

10.00 - Trening varne vožnje voznikov začetnikov in izkušenih voznikov, eco-driving in očala Fatal-Vision

S projektom omogočamo voznikom začetnikom in mladim voznikom vožnjo z izkušenimi inštruktorji, s katerimi bodo skupaj analizirali najboljše ravnanje, predvidevanja in sodelovanje z različnimi udeleženci v prometu, izkušeni vozniki pa bodo lahko osvežili znanje in podrobneje spoznali eco-driving – energetsko učinkovito vožnjo in Fatal-Vision očala, ki simulirajo različne stopnje alkoholiziranosti in prisotnost psihoaktivnih substanc v organizmu.

10.30 - Predstavitev motornih koles in motoristične opreme in predstavitev vadbe varne vožnje policistov iz Madžarske

Predstavili bomo priporočeno opremo za motoriste, ki ne vključuje samo obvezne čelade ampak tudi ščitnik hrbtenice, kombinezon, obutev in rokavice. Obiskovalci bodo lahko preizkusili tudi simulator varne vožnje motocikla.

11.00 - VIP trening vadbe varne vožnje

12.00 - Tiskovna konferenca za medije

13.00 - Izkušnja kot nasvet - varnost v prometu z motornim kolesom - Španik center v sodelovanju s Policijo

Na območju Pomurja od leta 2005 vsako leto izvajamo akcijo, ki je namenjena predvsem motoristom »Izkušnja kot nasvet«. Kljub temu, da vozniki motornih koles povzročijo več kot polovico nesreč sami, pa se stanje izboljšuje. Pomemben podatek je, da vozniki, ki so se udeležili treninga varne vožnje v Španik centru (leta 2008 je bilo takih voznikov več kot 600), ni bil nihče od njih udeležen v prometni nesreči s smrtnim izidom ali hudo telesno poškodbo. Podatek, ki daje pozitivno oceno izvedenim aktivnostim, obenem pa podatek, ki zavezuje k še boljšemu in kvalitetnejšemu delu v letu 2009.

14.00 - Kondicijska vožnja in prikaz reševanja v prometni nesreči.

V času trajanja 1. prometnega dne bo možen ogled gasilskih in reševalnih vozil.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja